Translate

söndag 27 augusti 2017

Vad händer?


Visst vill jag att mamma ska trivas med hemtjänsten, det är ju A och O, så viktigt.
Men hur kan någon bli så viktig på någon dag!?
När mamma pratar om den här kvinnan låter mamma som hon aldrig någonsin gjort tidigare i hela mitt liv!
Mamma älskar sina tre barnbarn och deras barn, det är hennes allt! Men inte ens när mamma pratar om dom låter så  här lycklig. Jag har aldrig haft en så betydande del i hennes liv, tyvärr. Men de senaste 10 åren har vi kommit varann mycket närmare ,-)
Jag har alltid ställt upp på mina föräldrar och de har varit med på allt.
Men den här kvinnan som kommit in i mammas liv nu efter en vecka , alltså på bara en vecka har tagit mamma med storm, så mycket så hon bryr sig inte om om min gubbe och jag kommer på besök!?
Det är henne hon delar sin mat med, mamma är alltid vrålhungrig och äter bra, hon behöver sin mat, men som sagt vi köper in hennes mat, personalen lagar till den eller tinar och värmer............. den portionen är inte stor.............men den delar hon med den här kvinnan!
Allt hon nu bryr sig om är när den här kvinnan kommer........
Visst är det bra att hon trivs...............men den här situationen känns mer än märklig!
Kan hon inte uppskatta det besöket och tycka att det är kul att vi kommer på besök, det ena behöver väl inte utesluta det andra..................men nej mamma bryr sig inte.
Det här är inte likt henne..................
Jag kommenterade inte att hon delade sin mat...............för jag ville kolla upp.
Men idag är jag säker på att hon ljög................det undrar jag också över
Hon babblade på att nu hade dom ätit färdigt när jag ringde...............kvinnan var kvar och helt plötsligt tystnade mamma , när hon gått sa mamma att "hon" åt inget med en väldigt konstig röst, kanske var det så att hon mindes de andra dagarna men ...................jag fick för mig att dom har det som en hemlighet ...........jag vet inte!?
Mamma har förändrats på någon dag?!
Jag är glad att hon trivs men när hon inte vill att vi kommer?! Som hon alltid förr varit så glad över att vi gör....................men som Jönsson ligan.......................vi har en plan gubben och jag!
Kanske är det här inget märkligt alls, det hoppas jag....................men det känns fel!


Och det känns sorgligt.
Vi vet ju inte om det är den kvinnan som var där idag som delade hennes mat, men vi gissar det, eller så är det fler.................
Det är mer mammas nya beteende som förbryllar!?