Translate

måndag 18 april 2022

SELFIE

  Ord-Lek nummer 16

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

1. Varje morgon:  Hundarna att rasta  ( som tur är de sjusovare som oss )

2. Konstverk jag inte glömmer:  APA  ( Det måste då bli mitt eget konstverk av ett apansikte, jag målade på ett underlägg av trä vi hade i en sommarstuga, jag var omk  4-5 år.  Ett par ögon, näsa o mun. Men tyckte själv det var som ett fotografi ,-) Mamma sa att det där liknade inte en apa alls. Mamma var förvånad att jag tyckte det liknade en apa, så jag satt och funderade, det var kanske för att jag var ett litet barn, om man var stor kanske det inte liknade en apa. Så jag bestämde mig att när jag blir stor ska jag titta och se hur mitt apansikte ser ut då! Och det gjorde jag ,-) När jag var omk 19 år  kom jag ihåg att titta. Charmig men en apa kunde man nog inte ens gissa att det skulle vara )

3. Favorit på kakfatet:  Arraksboll  ( så gott)

4.  Färdigmat:  Lasagne  ( får det bli, inte hemma för då lagar vi den själv, men i husvagnen blir det ibland en färdig )

5.  Älsklingslåt:  En blomstertid nu kommer  (  En av de vackraste mest rörande låtar som finns, och nu när vi snart är där ,-)  )

6.  Spel:  Roulette:  ( litet bordspel bara ,när barnen var små)

7.  Så känner jag mig:  En ung själ  ( har jag lyckan att få ha,  känner mig inte gammal alls,  tänker aldrig på åldern,  )

8.  Beundrar:  Livskonstnärer  ( Sen också beundrar jag  alla som står upp för de som behöver stöd och hjälp och nu  Volodymyr  Zelenskyi . 

9.  Bokfavorit:  Rolig bok  ( som får mig att skratta, behöver sånna böcker nu känner jag )

10.  Vårtecken:  Krokus  (  och alla gröna blad)

11.  Sport jag gillar:  Styrketräning    ( i liten skala bara, alltså ska det bli, har inte börjat än, men är säker , det kommer jag att gilla ,-). Håller på att peppa mig. Kör igång nu, det här blir kul!  muskler ska man vara rädda om )

12.  Färg som piggar upp:    GUL   (  min mammas älsklingsfärg, solen lyser gul, som så mycket annat fint, tussilago, och snart alla fina maskrosor. )