Translate

torsdag 26 februari 2015

Som en "trasa"

Hade två av barnbarnen här igår i 6 1/2 timme, jätteduktiga ungar, 7 och nästan 10 år.
Vi spelade spel bla, roliga lätta spel, alltså spel som man inte behöver "tänka" så mycket, utan dom är bara kul. Alltså en rolig dag ,-)
Men min hjärna som inte har hämtat sig efter ÅR av utbrändhet "utmattningsdepression" koncentrationen är efter en sån dag lika med noll.
Och tröttheten, jag är som en trasa! Efter dom gått hem, så efter en stund åt vi kvällsmat, sen somnade jag. Jag sov hela kvällen, jag gick inte att väcka.
Gubben som tog ut hundarna hittade en rostig sak som han tog hem och visade mig, ( ni som följer mig vet att jag älskar rostiga prylar) Jag tittade upp men  kunde inte ta in, utan somnade vidare.
Det var 1999 jag gick in i väggen.
Mitt liv är fortfarande inte detsamma. Långt därifrån.
Det här skriver jag för fortfarande är det många som inte förstår eller ens tror att utbrändhet finns!
Dom som tror vi är lite trötta, eller lata.
Men det är en trötthet som man inte kan vila eller sova bort, den får nötas bort
Nu vet jag att många av mina vänner på bloggen vet och har själv varit utbrända. Men jag skriver det här för att andra som tittar in kanske inte vet.
Så här lite behövs det för att göra mig helt slutkörd! Efter så många år.
Så idag blir det en lugn dag.
Likaså att läsa böcker, där måste jag ha lätta böcker, annars hänger inte min hjärna med.
Nej nu orkar jag inte skriva mer idag ,-)
 

19 kommentarer:

 1. Så vacker bild *tack*
  Men du har ju svaret i din text vännen. Du har varit helt aktiv med din hjärna i 6 1/2 timme. Dessutom med två barn samtidigt plus hundarna. Inte konstigt att du blev helt trött i hjärnan och bara sov och sov. Idag har jag bloggat om hur viktigt det är att dela upp dagen så att kropp och hjärna hinner med. Du kanske också har gjort många stressande saker på sista tiden och detta med barnbarnen fick bägaren att rinna över. Spelar ingen roll om du ingenting gör när du har dina barnbarn för det suger energi att vara på alerten. Det går bättre om ni är två hemma för då kan du gå undan ibland. Fråga även de som inte har gått in i väggen om hur de känner sig efter en dag med sina barnbarn. Helt slut kan jag garantera att de säger ;.) Vi blir inte yngre vännen :-) Krya på dig nu och håll dig bara till saker som du mår bra av /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var gubben ledig och hemma.
   Jag tog det här som ett exempel av att det minsta lilla jag gör blir jag som en trasa.
   Och normalt fungerar inte människor så, har tre vänner som också blivit utbrända som reagerar som jag, ett försök att få fram hur vi utbrända fungerar bara ,-)
   Visst förstår jag att andra blir trötta, men deras trötthet kan vilas bort.
   Det kan inte min trötthet.

   Radera
  2. Jag blir som du och blir helt uttömd när jag har stressat och måste då sova för att hämta igen mig. Dessutom så kan man bli snäsig för att man är så uttömd på energi/ kram .

   Radera
  3. Jag är lessen att du upplever mig som snäsig i mitt svar till dig, men vad jag ville få fram är att min trötthet inte går att sova eller vila bort, det var det viktigaste för mig att få fram! Därav mitt svar, min trötthet tar veckor att få bort.
   Det var det mitt inlägg gick ut på, lessen om du blev lessen, det var inte min mening alls!

   Radera

 2. Så här är det för mig också så jag kanske även är utbränt. Var nere och klippte mig, handlade och gick hem, totalslut. Jag har sådan lust att gå ut igen för solen skiner och jag skulle vilja gå in till stan, kroppen säger nej men jag säger ja, vet inte vem som vinner än.... Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 3. Har ingen erfarenhet alls av utbrändhet. Däremot blir jag hemskt trött av för mycket umgänge. Introvert typ, jo.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du fått möjlighet att vila och mår bättre <3

  Vacker bild som passar väl till din text!
  Kram Christina


  SvaraRadera
 5. Har du berättat mera om utbrändheten i något tidigare inlägg? Typ hur det började och så. Intressant och berör oss alla direkt eller indirekt.

  SvaraRadera
 6. Jag känner ingen med utbrändhet, men förstår ändå att det finns och jag tror att vårt samhälle ställer för stora krav.
  Vet av erfarenhet att jag blir utslagen ibland men då kan jag som du säger sova bort det och göra saker jag gillar så går det över. Men har man en gång tömt ut allt ja då är det svårt komma igen helt. Hoppas verkligen att du piggar på dig så gott du kan och inte utsätter dig för förstora påfrestningar för jag vill inte bli av med min fina bloggvän. Gör som jag blogga bara när DU själv vill.
  Här får du en riktig styrkekram från Skogsfen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK ,-)))
   Jag skrev inte det här för min skull, jag får leva med det här, det kommer inte att ändra sig, jag skrev för att folk skulle ha förståelse för dom som gått in i väggen och för att dom som är nära ska tänka till, skillnaden är stor om du är så uttröttad , att vanlig trötthet går att vila bort, är du utbränd går det INTE.
   Stor skillnad, därför var det viktigt för mig att det var det som var poängen, stor varning alltså!
   Sen finns det ju mycket fler saker som skiljer, men jag tog bara upp det här ,-)

   Radera
 7. Utbrändhet är inte roligt. Viktigt att lyssna på kroppen då. Att varva ner och hämta ny energi.
  Tack för ditt inlägg.
  Kraaam du fina.

  SvaraRadera
 8. Jag känner så väl igen mig i det du skriver om utbrändhet
  Mitt liv blev heller inte sig likt efter att jag gick "in i väggen" efter år av psykisk stress och en massa press och saker som hände
  och vet vad utbrändhet kan göra med kroppen och psyket
  och har också problem med koncentrationen
  och när det händer speciella saker....även trevliga, så kan jag bli helt utmattad efteråt
  och jag måste få tid att återhämta mig och ta det lugnt
  och jag tål inte stress...
  Samma som du har jag problem med att läsa böcker, och även långa texter
  Skickar dig en jätte-stor kram

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag känner igen mig i dig igen! Själv är jag så tacksam för att jag använder mig av mina "verktyg" som jag fått och att de funkar hyfsat bra för mig. Men lätt är det inte!
  Återhämta dig så mycket du behöver och njut av tankarna på hur roligt ni hade tillsammans du o barnbarnen! Då blir det en positiv återhämtning... ;) Ha också en finfin fredag med gubben och fredagsmackan! Helgen börjar strax... ;) Kraaaaaaaaaaaaaaam!

  SvaraRadera
 10. Jag har följt med dej så länge så jag vet ju vad du har att brottas med, och jag är så tacksam att jag inte känner av någon utbrändhet. Förstår helt hur du känner dej i alla fall, för jag har några i min närhet som råkat ut för samma sak, och det är ju inte en vanlig trötthet, som många tror..... Ta livet i den takt du behöver/Kram

  SvaraRadera
 11. Du beskriver det som det är, det funkar inte med metoder och goda råd om hur förebygga eller efteråt lappa i hop .... den är där hela tiden. Ibland klarar en mer, i bland inget och luften far då den far!
  För egen del kan jag inte liksom "positivera" bort, eller fylla på med goda energier från roliga saker, faktum är att det blir värre då.
  God kram och tack :-)

  SvaraRadera