Translate

lördag 9 maj 2015

Mamma en hejare på att läsa


Min mamma är gammal, 94 år ,-)
Hon älskar att läsa, och plöjer igenom böcker som är 400 sidor. Just nu läser hon en bok på 650 sidor och fort går det ,-))
Jag lånar böcker till henne från bibblan, efter hon lånat hela släktens böcker. Jag har tur för hon gillar dom flesta jag lånar åt henne. 200 sidor läser hon lätt på en kväll.
Hon talar om för mig vilka som är bra och lättlästa -)) Det är tur för jag har koncentrationssvårigheter efter min utbrändhet ,-)))
Det är tur hon har sån behållning av att läsa, enligt henne har hon alltid älskat att läsa.
Min pappa kunde aldrig läsa högt, han fick en chock i skolan när han var liten. en tjej som satt bakom honom spillde ut bläck över sin bok, när det var högläsning och min pappa läste högt upptäckte magistern bläcket i hennes bok, hon pekade på min pappa som satt och högläste magistern smäll en bok i huvudet på honom.
Efter det hade min pappa svårt att läsa högt.
Mitt problem är att hitta böcker som jag själv gillar men är jätteglad att jag hittar bra böcker åt min mamma ,-)
Har just läst ut boken "Jag hetr inte Miriam " MajGull Axelsson ,-)
 

8 kommentarer:

 1. Själv älskar jag att läsa och tycker det är så avkopplande! Men vi är alla olika. Roligt att din mamma vid en så hör ålder fortfarande slukar böcker som hon gör!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt att din mamma läser fortfarande! Det tro jag inte är så vanligt. Bra för dig, som får tips om bra böcker. Jag läser rätt mycket nu. Hade ett uppehåll på många år efter att jag gått i väggen. Klarade inte av att koncentrera mig på böcker. Tur att det vände!
  Ha en fin lördag!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
 3. Så roligt läsa om din mamma som så piggt läser tjocka böcker vi 94 år!
  Trist händelse med din pappa. Visst var Jag heter inte Miriam en bra bok? Jag har läst massor förr,som din mamma nästan ... men nu funkar det sämre med koncentrationen, men lyssna
  på ljudböcker går bättre. Härlig bild! kram o skön helg! ;)

  SvaraRadera
 4. Wow Vilken kvinna din mamma är. :-))

  Jag läste mycket förr, idag fungerar det inte. Fast jag glömmer mig och köper nya böcker hela tiden men de blir liggande. Jag som älskade att läsa...

  Kramen ❤

  SvaraRadera
 5. Wow Vilken kvinna din mamma är. :-))

  Jag läste mycket förr, idag fungerar det inte. Fast jag glömmer mig och köper nya böcker hela tiden men de blir liggande. Jag som älskade att läsa...

  Kramen ❤

  SvaraRadera
 6. MajGull Axelsson, hennes böcker gillar jag också. Men just denna har jag inte läst, hinner inte alls läsa så mycket som jag vill. Läser mest uppsatser för tillfället och det är ju ok det också...
  Härligt med en mamma som tycker om att läsa :)

  Önskar dig en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Men, vilken otroligt pigg gammal dam :) Läsningen måste hon ha stor behållning av, och bra för hjärnan är det också. Jag läser också mycket, men lite jobbigt kan det bli :) Är någon bok bra, så kan jag inte släppa den förrän jag läst till sista sidan i ett sträck.
  Morgonkram från Hean

  SvaraRadera
 8. Jättebra gjort att kunna läsa 200 sidor sådär över en dag.
  Själv är jag som dig. Har svårt att koncentrera mig i nån bok. Jag blir dessutom less fort på boken.
  Sätter mig heller och bollar ord och tankar i kommentarer till mina bloggvänner haha.
  Kram på dig.

  SvaraRadera