Translate

fredag 11 november 2016

Med en vuxen blick
Jag tar nog upp lite konstiga udda saker i min blogg ,-)) Ibland ska man nog inte lägga ut för mycket i sin blogg, man kan uppfattas som knäpp ,-))  Men så här var det alla fall.
Det här hände när jag, mina barn, mamma, min gubbe och det då minsta barnbarnet hade varit med om att lägga min pappa i kistan, det får man göra nu, vet inte om det är något nytt.
Det här var 3 år sedan.
Minsta barnbarnet då var en pojke på 13 månader.
På hemvägen satt gubben och  yngsta dottern i fram på bilen, medans lillkillen 13 månader och jag satt i baksätet, han satt i en barnstol vänd mot mig.
Jag satt och tittade ut genom ett fönster och funderade på det vi varit med om.
Sen vänder jag mig mot barnbarnet.......möter hans blick.
Det är inte en 13 månaders blick jag ser utan en vuxen persons blick, som tittar rakt in i mina ögon, begrundande och nyfiket! Inte nyfiket på ett barns vis utan en mer undran i en vuxens ögon.
Jag blir ställd, jag tittar tillbaka, och tänker, det här är ju en vuxens blick.
Så där tittar ju inte en bebis!
Jag tittar tillbaka, möter blicken som håller sin blick i mina ögon, nyfiket och begrundande på ett vuxet vis en lång stund.
Jag blir chockad..........det ser väldigt konstigt ut, en bebis med en vuxen blick!?
Så tittar aldrig en bebis.
Jag har varit med om flera gånger att döda har tagit kontakt, men aldrig så här.....................
Jag vet inte vad jag ska tro, sen försvinner blicken.......och det är en bebis med barnaögon som sitter i barnstolen igen.
Jag säger inget till min gubbe och dotter, det kändes för konstigt!
Först efter någon dag berättar jag.11 kommentarer:

 1. Jag ryser, av känslor ♥ Precis när jag skriver det här, så brakar det till i köket, en sak ramlar ner.
  Det finns mycket energier efter en nyss bortgången. Jag tror på dig.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går inte att kommentera som jag vill nu blev det på fel ställe igen ,-)
   Tack för din kommentar.,-)
   Tror också att det finns starka energier efter bortgångna.

   Radera

 2. Nu blev jag lite chockad för just detta har jag varit med om så många gånger. Har trott att jag inbillat mig. Detta började för mig redan när jag var barn och jag kan se andras ögon också genom vuxna.. Fattar inte... Är så glad att du delade detta.... Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant tack ,-)
   Har varit med om mycket men inte att se andras ögon i en annans blick ,-)

   Radera
 3. Jag är också säker på att det finns starka energier efter bortgångna, tack för din kommentar ,-)

  SvaraRadera
 4. Det finns mycket som inte direkt går att förklara men sedan så beror det också på hur vi väljer att tolka det. En del rycker på axlarna medan andra ser eller vill se ett samband.

  Själv minns jag tydligt att just i det ögonblick som min pappa dog (jag var hemma för att vila efter timmar av vakande) så vaknade vår då fyraårige son och gallskrek förtvivlat. Det gick inte att trösta honom hur vi än försökte. Tio minuter senare ringde telefonen... Efteråt fick jag bekräftat klockslaget och det var exakt samtidigt. Slump eller inte? Ja, vem vet..

  Kram och ha en bra kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om din son visste om vad som hände!
   Visst är det så att vi kan tolka fel om vissa saker som händer och annat går ej att förklara, tack för din kommentar ,-)

   Radera
 5. Vi är nog flera som har såna upplevelser utan att vara knäppa. Några kanske får vara med om mer än andra, själv har jag haft några också i samband med död både jobb och privat så ensam är du inte :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som upplever olika saker från andra sidan,men de som läser min blogg känner mig inte så jag kan kanske uppfattas som knäpp tänkte jag ,-)))

   Radera
 6. Detta tror jag på, jätteintressant. Jag har inte sett detta du varit med om, men jag har,sett och hört. Känner på hälsningar också. Stod och pratade med mamma vid hennes grav som hon hade stått brevid mej, kom på mej och tittade mej omkring.kram till dej, du är underbar

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig upplevt något sådant. Men vissa människor verka uppleva mycket starka saker som inte går att förklara. Jag har full respekt för det. Kram och fin lördagskväll

  SvaraRadera