Translate

måndag 20 april 2015

Man hör vad man vill, länk till hörseltestJag har ju alltid trott att gubben hörde till den sorten "som hör det den vill" ,-)))
Han kan vara riktigt stendöv min gubbe. Står jag i rummet bredvid och ropar hör han inget alls!
(jo jag får skriva det här) ,-))
Så det är ett evigt skenandes.........
Har ibland tänkt köpa dom där små innetelefonerna, så jag kan anropa, "hallå" "hallå"
Min mormor hörde inte, "jag hör inte vad du säger" sa hon.
Men ibland kom det, "jag hör nog" då hon trodde att det inte var meningen att hon skulle höra ,-)
Min mamma har börjat hör sämre, så jag får prata  "tydligt" och högre, det är ansträngande, tycker min röst börjat låta annorlunda, det är dags att skaffa hörapparat, jag förstör min röst, säger jag. Men det hjälper förstås inte...... hon hör INTE sämre, det är jag som pratar otydligt svarar hon.
sen finns det dom som hör för "bra"
Min kusin hör allt!
När hon var hos oss en vecka, kunde gubben och jag inte prata med varann, inte ens om det var flera rum emellan. För då kunde hon svara! och kommentera vad vi pratade om , fast vi nästan viskade.
Det var läskigt.
Så då skrev vi på papperslappar till varann, men var lite rädda att hon skulle höra pennan ,-)))

För skoj skull gick jag in på länken horseltest, för att kolla min egen hörsel, gratis på nätet. lägger in länken ,-)
Jag hörde över det normala.
Frågade  gubben om han ville prova, och det var under det normala.
Kan vara bra att veta om man hör eller inte ,-)

länken till hörseltestet ,-)

http://horseltest.se

9 kommentarer:


 1. Det enda sinnet som jag har i behåll är hörsel och luktsinnet. De sinnen är jag rädd om så jag kan tjuvlyssna 41 år till... :-))))

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 2. Det var då en kusin till att höra bra *ler*
  Ja inte blir vi yngre och inte blir hörseln bättre heller ;.)
  Maken hör sämre enligt kontroll via Företagsvården. Själv har jag svårt att höra om jag t.ex. sitter i ett baksäte och någon pratar där fram. Likaså om det låter något ... är nog sedan jag jobbade på fabrik eller ... Ha det/ kram

  SvaraRadera
 3. Ps Normal hörsel enligt din test

  SvaraRadera
 4. Jag tror att hon hörde pennan men vågade inte kommentera det. :) Själv hör jag utmärkt det jag vill höra. Det är sällan jag missar att maten är klar. Nu ska jag kolla hörseltesten. Kram

  SvaraRadera
 5. Nästan längst ut till höger. Bättre. Fast det var svårt att höra de sista. Då var det mest brus. Jag känner igen det från vardagen. "Bosse! Kan du städa toaletten i morgon?"

  SvaraRadera
 6. Hör du - Tack för länken! :-) KUL inlägg!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag märker att min mamma har börjar höra sämre men hon vill inte riktigt höra på det örat. Men med tanke på allt annat kring och efter hennes operation så ligger jag lågt med den frågan. Men i ärlighetens namn så tror jag att hon skulle behöva en hörapparat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. min mamma skulle behöva hörappart hon med, men hon vägrat! ,-)

   Radera
 8. Min mormor var sådär, hörde inget när vi satt vid samma bord och hörde allt när vi viskade i "kammaren" en bit bort. Hahaha hörde det hon ville med andra ord.
  Själv har jag "lite" tinnitus, förmodligen efter att ha jobbat i lokaler med hög ljudnivå i så många år. Gjorde testet och det blev dåligt!!!! men så gjorde jag om det och försökte koncentrera mig mer och då blev det bättre - över normal allafall. Jag VET att jag hör bra men har svårt för att koncentrera mig på vad jag ska lyssna av när det blir mycket ljud runtom liksom. Om flera babblar i mun på varann liksom stänger jag av för jag orkar inte särskilja allas babbel till den jag borde lyssna på. Inget folk märker av vad jag förstått men vem vet en dag kanske de gör det... Jag vet också att jag själv pratar väldigt högt ofta för att jag är så van att hela tiden behöva överrösta "de små rösterna" på jobbet och väl hemma sen fortsätter jag tills jag kommer på mig själv eller nån säger "jag hööööör dig"....ahhaha. KRAMMMMM!

  SvaraRadera