Translate

tisdag 26 augusti 2014

Aldrig vi lämnar Kurtan!


 
När det fortfarande var varmt o härligt sommarväder, tog vi ett av barnbarnen det näst yngsta (vi hade tagit dom äldre för flera år sen) till Skansen.
Kul.
Där finns ju en sån där "nappmaskin" där barnen ska lägga in nappen, så försvinner den och ligger sedan tryggt på insidan, utom räckhåll för barnet.
Sånt kör ju INTE vi med.
Tycker inte alls om det sättet att få barnet att göra sig av med "nappen"
En pappa såg vi som försökte få sin dotter att lägga in nappen och förklarade hur roligt det var........
barnet var smartare än så, hon höll ett hårt tag i sin napp och backade, där vill hon inte vara.
Har hört flera berätta om när dom fick sitt barn att lägga in nappen, vips var den utan räckhåll, barnet grät o grät, till slut har även vissa mammor börjat gråta.
Det är ett för brutalt sätt för mig att göra så mot ett barn.
Gubben o jag har i många år haft en maskot med på våra semestrar, Kurtan!
Aldrig någonsin skulle vi stoppa in "Kurtan " i en sån apparat!
Det skulle inte jag klara ,-))
Det är en jämförbar liknelse tycker jag.
Så varje förälder som låter sitt barn stoppa in nappen, lämna något ni med som ni är fäst vid ,-)
 
 

8 kommentarer:

  1. Älskar mjukdjur och det gör Sokko också *voff*
    Fin är är goa Kurt :-)
    Ja du ... svårt dilemma ... hör att vissa föräldrar låter barnen kasta nappen i sopporna hemma och för en del går det bra och för en del så blir det gråt osv. Kan tycka detta är en kul grej så länge barnet är med på det. Smart tjej som backade *ler* Fel av pappan att ändå tjata på henne. Detta resonemang om att lämna tutten på Skansen bör nog börja i så fall hemma. Vad som är rätt eller fel ... det vette tusan. Andra har nog bättre svar eller ... Ha en bra dag/ kram

    SvaraRadera
  2. Det är inte lätt med dessa nappar. Jag tror att man skall prata om nappen hemma i lugn och ro. Kanske den skall stoppas undan där barnet vet var den finns. Precis som vuxna ställer undan sina prylar. Då blir det inte så dramatiskt för barnet. Kan kolla om den nappen ligger kvar, och kanske känna sig duktig att ha slutat " tutta ".
    Ha en fin dag!
    Kramisar❤❤❤

    SvaraRadera
  3. Ja, nappavvänjning har jag varit med om vid 4 tillfällen. Vi har aldrig gett bort några nappar, utan det har givit sig själv vid 2-3-årsåldern.
    Du undrade om det var vår dotter som sjöng - ja den yngsta.
    Hennes bröder lärde henne spela gitarr och så hade hon lite sångröst, så då blir det en låt som hon tycker om lite då och då.
    Ha en fortsatt fin vecka och kram!

    SvaraRadera
  4. Lovely blog.Greeting from Belgium

    SvaraRadera
  5. Jag skulle aldrig klarat av det där med nappen, men mina ungar slutade av sej själv när dom tyckte det var dags. Sen har jag inga synpunkter på hur andra fixar det, men jag tycker att Marmor hade ett bra tips :)
    Morgonkram till er och Kurtan.

    SvaraRadera
  6. Exemplet från Skansen med en nappmaskin tyckte jag var hemskt. Brorsan fick ge sin napp till en liten hund. Jga vet inte om Roy hunden brydde sig så mycket men det hjälpte min bror. Kram Zinnia

    SvaraRadera