Translate

tisdag 30 september 2014

Recept Zucchinibiffar med Parmesan


 
Vegetarisk rätt, så god ,-)))
Tid att laga 25 min.
 
Receptet har jag hittat i tidningen "Mer Smak" från COOP.
Himla gott var det.
 
Recept:
Yoghurtsåsen med koriander & sweetchili.
Rör ner 1 / 2 dl hackad koriander och 1 / 2 dl sweet chilisås i 2 dl matyoghurt ( 10% )
där tog vi ( 3% ) gick också bra.
 
Zucchinibiffar med parmesan :
4 portioner
2 zucchinier ca 600 g
3 salladslökar
1 finhackad röd chili
150 g parmesanost, riven
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl panko eller vanligt ströbröd
2 tsk torkad oregano
1tsk salt
olivolja till stekning, vi tog rapsolja.
 
gör så här.
Riv zucchini grovt på rivjärn.
Sprid ut den på en plåt och salta lätt.
Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
-----------------------------------------------------------------------
Hacka salladslöken fint.
Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
 
------------------------------------------------------------------------
Värm olja i en stekpanna.
Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3-4 min på varje sida.
 
-------------------------------------------------------------------------------
Servera med ris eller bulgur, tomater och den kalla yoghurtsåsen.
 
                                            -------------------------------------------------
Vi serverade med fullkornsris, som vi börjat använda, precis lika gott som vanligt ris, fast nyttigare.
Jag glömde köpa tomat som ni ser ,-))

Det är inte ofta jag lägger in recept, men det finns några jag vill lägga in, gott nyttigt var det.
Jag har ju skrivit flera inlägg om mig nu, så för att bryta av lite, blev det ett recept ,-))




 

7 kommentarer:

  1. Kul att detta blev bra och jag såg allt receptet i tidningen ;.)
    Läst 3 inlägg på raken men nu kommer jag bara i håg två *fniss*
    Vi har pratat om detta med att ha en nyckel vid torpet men jag gillar det inte heller. Nu så sitter den nyckeln fast i bilnyckelknippan + att jag alltid har en nyckel med mig i väskan. Bra att din gubbe inte sa något. Fasen så bra dikt du skrev *wow* Sätt ut den på din egen sida också. Ha en bra dag/kram

    SvaraRadera
  2. Ja håller med Spanaren här, vilken bra dikt du skrev har läst den.
    Sätt den här så fler får läsa, höstdikten.
    Vegetariskt kan vara lika gott om inte godare ibland. Vi äter ofta det, sen flickorna bodde hemma de var vegetarianer så då blev det oftare.
    Kramis.

    SvaraRadera
  3. Zucchini har jag aldrig smakat, men jag blev lite nyfiken nu. Vi äter väldigt lite kött här hemma, men fisk flera gånger i veckan. Vi har en dotter som är vegan, så hon brukar bjuda oss på "sin matlagning" och det är för det mesta väldigt gott.
    Må så gott och ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott, ska prova det men utan koriander.... det är ju en ört som man antingen älskar eller hatar :)
    Morgonkram från Hean

    SvaraRadera
  5. Läste receptet i tidningen. Skall testa nu när gjort en och tyckte det smakade bra. Koriander har jag lite svårt för, så det hoppar jag över.
    Ha en fin dag!
    Kramisar❤❤❤

    SvaraRadera
  6. Låter helt ljuvligt gott och tack för receptet
    jag gillar zucchini mycket
    Kramar

    SvaraRadera