Translate

tisdag 4 april 2017

Mamma har tröttnat på livet


Mamma fyller år ,-)

Känner mig deppig.

Jag tycker det är jättejobbigt men mamma vill inte leva längre.
Jag har försökt övertala henne att flytta till ett hem, där blir hon mindre ensam, men hon vill inte.
Vi är hos henne så ofta vi kan.
Men vi har annat oxå i vårt liv, känns som jag inte vet hur jag ska vända mig, alltid är rumpan där bak!
Mamma är hur frisk som helst.
Ovanligt frisk för sin höga ålder, men vad gör det om vilja att leva sviktar.
Jag får dåligt samvete, att jag borde kunna göra mer, har erbjudit henne att bo hos oss.
Men nej det tackar hon nej till.
Jag pratar med henne i telefonen varje dag.............vi besöker henne 3 gånger i veckan............ oftast.
Ibland 2 gånger.
Vi bor ju 3 1/2 mil ifrån............annars hade hon kunnat fått besök varje dag............jag lovade pappa att se efter mamma..............nu får jag  dåligt samvete.
Fast det kanske inte har med att hon inte får besök varje dag, det kanske är inom henne själv..............
9 kommentarer:


 1. Av vad jag läser så gör du mycket mer än många andra för din mamma. Kanske är det rätt normalt att äldre tröttnar på livet, de känner sig sig nöjda. Detta säger de flesta inte för de vet att nära och kära blir ledsna då. Vi människor vill ju att alla skall må bra och vara glada...

  Stor kram på dig ♥

  SvaraRadera
 2. Du gör så oerhört mycket för din mamma, så känn ingen skuld! 💚
  Säkert inom henne själv. Alla tycker inte det är underbart att bli gammal. Samtidigt vill man klara sig själv.
  Fina du. Kram 💚

  SvaraRadera
 3. Din mamma behöver miljöombyte och inte flytta till er utan till ett boende. Går det att att få tag i ett boende trots att hon inte vill? Många envisa människor har blommat upp när de får byta miljö. Prata med människor och skapa nya kontakter med mera. Det underlättar också för er och ni är bara så mycket trevligare när ni besöker henne sen. Ingen oro bara go omsorg när du/ni vet att hon har det bra. Tror att du/ni ska bestämma er för att göra så här så att din mamma får något nytt att tänka på och inte bara sitta hemma och gräma sig över tider som flytt osv. Lycka till!
  /kram Ljusletaren

  SvaraRadera
 4. Så jobbigt, förstår verkligen hur tufft det måste vara.
  Många kramar, tänker på dej��

  SvaraRadera
 5. Jag kännner igen dina funderingar och särskilt det där med dåligt samvete. Du ska inte ha det, för du har gjort det du kunnat och mycket mer. Men känslan är tärande och tar mycket energi.
  Eftersom din mamma är tämligen firsi så kunde det kanske vara bra med någon aktivitet för äldre, beror förstås på var hon bor om det finns eller inte. Och visst tar åldern ut sin rätt.
  Många tankar till dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Men, snälla rara. Du ska absolut inte ha dåligt samvete. Du gör så mycket för din mamma och vill så väl.
  Synd att hon inte kan tänka sig att flytta till något boende som du har föreslagit, men det är nog svårt för henne att flytta överhuvudtaget.
  Finns det inte någon dagverksamhet där i närheten, som hon kan komma ut till och få lite annat att tänka på och pyssla med? Jag har en syster i Västergötland som en taxi kommer och hämtar två dagar i veckan till en dagverksamhet. Hon trivs med det, väldigt mycket.
  Men absolut, du gör vad du kan och du får inte gå omkring med dåligt samvete.
  Sköt väl om dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 7. Åh vad tråkigt att höra, om din mamma :( Vet ju precis vad jobbigt ni har det nu. Pappa ville ju inte han heller. Men hur det var så flyttade han, och det ångrade han inte. Fick ju helt plötsligt andra att prata med och utbyta tankar med :) Även om vi var 7 barn som kunde hälsa på, så kunde det ibland bli påfrestande att veta att han emellanåt satt själv och det kunde hända saker.. Tur att det finns trygghetslarm att få..
  Kanske din mamma kan få besöka ett hem för att se hur det är.
  Många tankar på dig och stor kram <3

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen mycket av vad du skriver. Det är så jobbigt att behöva ha dåligt samvete när man gör sitt bästa. Det ligger nog lite i vad som sägs.
  När man blir gammal så är man tillbaka i barnaåldern igen. Kan du inte ta med din mamma till ett serviceboende så hon får bekanta sig med omgivningen och se hur trevligt de kan ha tillsammans på boendet. Ta gärna ett nära din bostad bara det kan kännas tryggare för din mamma.
  Ha en fin dag!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera
 9. Det var verkligen mycket tråkigt att höra. Jag tror att din mamma skulle må bra av att bo på ett hem där hon kan får sällskap och där det finns aktiviteter. men det är inte helt lätt när äldre människor inte vill flytta. Kanske kan ni besöka något boende så hon får se hur det är. Hoppas det löser sig.

  Kram

  SvaraRadera