Translate

lördag 26 augusti 2017

Broderligt!Nu blir jag "förvånad"...........allt flyter på bättre med mamma och hemtjänsten.
Det är inte det jag blir förvånad över utan en helt annan sak men innan jag kommer till det måste jag beskriva mamma lite.
"Mat" har varit ett kapitel för sig i hela hennes liv............när hon låg på vårdhemmet ville hon inte ha godis där ifall någon skulle ta det. Hon kan ibland vilja gömma sin mat hemma ifall någon kommer och tar den, för det är hennes mat, det är ena sidan av henne! Den andra är att hon kan ge bort sin mat och avstå!
Hon säger hela tiden att hemtjänsten ser så sugna och hungriga ut när dom tittar på hennes mat! Dom vill ha den säger hon till mig.
Jag säger då att dom har mat själva och säkert bara tycker att hennes mat ser god ut, dom vill inte ha din mat!
Nu har hon sagt fast vi vill veta lite mer om det här..............att hon och personalen delar på hennes mat!
Idag tex  när jag frågade henne vad hon hade ätit sa hon, jag kommer inte riktigt ihåg vad "vi" åt men vi delade broderligt............sen hade vi kaffe och delade på en kaka för det fanns bara en kaka!
VA.......vilka ni åt säger jag. Hon som kommer till lunchen............vi delade på min mat säger mamma glatt och låter väldigt nöjd. Hon är INTE SÅ snurrig för hon har blivit klarare i huvudet.
Sen efter vi ätit hade vi kaffe och en kaka, vi delade broderlig på allt.
Nu är det ju en portion mamma får till maten............... ok det kanske slutar så här. men känner jag mamma rätt så kommer hon att erbjuda personalen som kommer till lunch att äta av hennes mat..........den är djupfryst och värms.
Det här har hänt två gånger.
Jag vet att mamma inte tycker om att se dom sitta vid bordet och vänta på att hon äter.........hon tror att dom inte får någon mat alls..............och vill då inte äta själv, så då har hon börjat erbjuda hennes mat och dela den med personalen, vilket får mig att undra, hon säger säkert att hon inte vill ha en hel portion fast hon vill......det här är mamma i ett nötskal!
Jag kommer att vänta och se hur det blir om hon fortsätter men tycker att personalen kan tacka nej och säga att dom precis ätit!
Mamma får ju mindre mat själv och har ingen lust att betala för personalen att äta, en kopp kaffe är OK men mat!?
Mamma är knepig på sitt sätt.
Ska nu höra mig för....................hur mamma gör i fortsättningen.................men som hon fungerar har hon börjat så här så brukar hon fortsätta.
Jag tycker inte det är OK alls om personalen fast mamma kan säkert låta övertygande har halva hennes lunch!!?

10 kommentarer:

 1. Kan förstå din mamma, om hon får betald mat och personalen ska sitta där och bara titta på. Känns väl inte så kul. Måltider är ju en gemensamhetsfaktor egentligen.
  Det vore ju bättre om personalen tog med sig sin egen mat så de kunde äta tillsammans ändå! eller måste de vara där just när din mamma äter?
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej mamma köper sin egen mat ,-)
   Personalen har en viss tid hos mamma så mamma hinner äta innan dom går.

   Radera
 2. Självklart ska personalen inte äta gratis och det är jag säker på att de vet. Hoppas att din mamma finner sig till rätta med hemtjänsten.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma har nu fått en favorit nu bryr hon sig inte om vi kommer eller inte, det är en person som hon delar sin mat med.....som helt plötsligt betyder allt!
   Allt känns väldigt konstigt!?Den här personen har kommit att betyda mycket, vi vet inte vem det är, vi köper hennes mat och hemtjänsten lagar den.

   Radera
 3. Nej, men, detta låter inte bra. Vad jag kommer ihåg så är portionerna inte så stora så att det stör. Så jag hoppas att du kan kolla upp det. Viktigt att din mamma får tillräckligt med mat.
  Är det så att det är sant så ska du nog prata med personalen.
  Inte lätt detta.
  "Dela lika". Hur tänker den som kommer dit med maten, kan jag undra?
  Hoppas att du kan reda upp det hela till det bästa.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köper maten och hemtjänsten lagar eller värmer, nej det blir inga stora portioner! Men mamma delar med någon som på bara någon dag har blivit väldigt betydelsefull, så betydelsefull att hon inte längre bryr sig om när hennes familj kommer eller inte kommer? Allt känns väldigt märkligt!!!

   Radera
 4. Visst är det knepigt! Tror du får kollla upp detta nämare. Din mamma kanske inte alls äter sin mat om personalen säger att de inte vill ha och ätit tidigare.
  Du får fråga och kanske gör de olika.
  Skönt i alla fall att personal nu kommer.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma är alltid hungrig och äter mycket, men den här personen vem det nu är har på några dagar bondat med mamma!
   Så hon bryr sig inte om om vi i familjen kommer hon bara pratar om den här kvinnan!?Vi köper maten och personalen lagar i hennes hem, men det blir inga stora portioner.
   Hela situationen känns märklig!?

   Radera
 5. Det är läge för lite utredning verkar det som. Hoppas du får rätsida på mysteriet med maten, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket som är konstigt, jag undrar vem hon är, vi i familjen saknar nu helt plötsligt betydelse!? Märklig känsla!

   Radera