Translate

måndag 13 november 2017

Mamma har blivit dement

Var till doktorn med mamma idag.....han gjorde en test...........hon har ju snurrat till det lite mer de senaste veckorna.
Hans svar var att mamma har lämnat lite dement till mellan dement.
Så vi åt ihop och sen var vi ute och njöt av en fin höstdag.
Jag ringde till barnen gubbens och mina (3) och frågade om vi inte kunde gå ut och äta tillsammans med mamma en gång till som vi gjorde förra året, mamma tyckte det var så kul, bara jag, mamma och tre barn (mammas tre barnbarn) det blir lagom många...då hinner vi se varann och prata.
Sen avsluta med en fika på annat ställe.

Enligt doktorn så kan det gå fort, man vet aldrig. Så i december har vi vår utemiddag tillsammans.

Det var ju väntat......men kanske inte att det går fort.11 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra. Hur fort det går är nog ytterst individuellt. Min svärmor har Alzheimer och har haft diagnosen i några år. Sjukdomen längre dock tror vi... Försämringarna kommer liksom gradvis men det går tyvärr bara på ett håll. Man får försöka att stötta så gott det gå men det är verkligen en sjukdom som påverkar anhöriga också.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt doktorn pratade han om ett par månader, vilket fick mig att tänka till.
   Påfrestande för er alla när det pågår så länge.
   Inte lätt när allt försvinner.
   KRAM

   Radera
  2. Det var väldigt snabbt. Då måste svärmors sjukdomsförlopp varit betydligt långsammare. Nej, det är verkligen inte lätt.

   Kram

   Radera
  3. Ja eller så har doktorn fel, han är ju inte specialist på området utan husläkare, men vi gör något kul nu när hon minns ,-)
   KRAM

   Radera
 2. Väldigt trist, men också bra att veta och lite lättare att förhålla sig när man vet. Fin tanke att gå ut och äta tillsammans och extra roligt öfrstås för din mamma. Min pappa hade alzheimers i ett par år innan vi förstod hur illa det var. Och den upptäckten kom i samband med att min mamma dog. Då blev det väldigt påtagligt. Så jag vet ju hur det är att slåss och kämpa för hans rätt-
  Många tankar till er.
  Stor kram"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter snabbt, men han var husläkare och kanske inte så kunnig jag vet inte.
   Men vi njuter på lite extra nu när hon minns för att vara på den säkra sidan ,-)
   KRAM

   Radera
 3. Jag har två syskon som har Alzheimers och den ena har haft det i många år, får bromsmedicin.
  Det är fint att du tänkte på detta med middagen och få till stånd den nu då din mamma kan glädjas över den.
  Det finns så många olika demenssjukdomar så därför tror jag att det är svårt att veta hur länge det tar, men minnet brukar försvinna mer och mer, först nära händelser, närminnet försvinner först.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja närminnet är väldigt dåligt, bromsmedicin avrådde han på grund av biverkningarna . Jag sa ja till dom först, men så förklarade han hur hon skulle må och då ändrade jag mig, vilket han tyckte var bra, för han hade inte givit bromsmedicin till sin egen pappa.
   Ja så kul att gå ut med henne igen på resaturant ,-)Varm Kram ,-)

   Radera
 4. Jag tycker du tog ett mycket bra beslut att ut och äta, tillsammans ni nära och kära, där känner hon sig hemma, din mamma!

  Jag har inga dementa i min släkt, men min mamma hade cancer, som gick upp i hjärnan till slut, och det blev mycket förvirrat.

  Ingen vet, när var och hur, man blir drabbad.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mamma blev glad idag när jag berättade att vi ska ut och äta igen, hon kommer ihåg förra året ,-) så det ska bli så kul, nu när hon kan njuta av det, det är närminnet som är otroligt dåligt.
   Det måste ha varit otroligt jobbigt och känslosamt det som hände din mamma.
   Varm Kram

   Radera
 5. Bra att göra något roligt med din mamma som hon kan komma ihåg. De får både ljusa och mörka stunder när de är dementa.
  Man vet inte hur fort det kan ändra sig i livet!
  Ha en fin kväll!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera