Translate

fredag 11 maj 2018

En "nejsägare" är alltid en nejsägare. Alla fall min mamma.Min mamma är ju speciell, säger alltid nej och ändrar sig otroligt sällan, har alltid varit så ,-)
Nu har hon svårt att gå med rullator, vi gick kanske 50 meter där fanns en mindre park med blommande träd där satt vi och njöt.
Men det är så vackert omkring där mamma bor, så synd att hon missar allt, inga bänkar finns att sitta och vila på, bara rullatorn och tur är ju att hon har den.
Så när vi kom hem frågade jag mamma om jag skulle beställa en rullstol åt henne så vi kunde gå längre ......hon kunde fortfarande gå det hon orkade, till min förvåning sa mamma ...JA.
Jag ringde direkt och beställde..... förvånad och glad var jag.
När jag talade om att om någon vecka så kommer en rullstol....då blev mamma inte glad NEJ hon skulle aldrig sätta sig i en rullstol hon behövde inte se något alls.
Ring och avbeställ hojtade hon, vilket jag inte gjorde.
Jag hoppas hon vill prova alla fall fast hon är den mest envisa person jag har stött på i hela mitt liv.
Då kan vi se oss omkring och njuta, hoppas mamma vill prova så jag väntar och ser. Lämnade en inte nöjd mamma, hon sitter på sin lilla balkong för hon vill vara ute men det blir ibland för varmt.

Ha en härlig Helg ,-))

8 kommentarer:

 1. Det var klokt gjort av dig att inte avbeställa rullstolen. Förhoppningsvis så kommer din mamma på andra tankar när hon verkligen inser fördelarna med ett sådant arrangemang. Om inte så missar hon tyvärr att kunna njuta av fina omgivningar vilket verkligen vore synd.

  kram och ha en riktigt härlig fredagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas hon ändrar sig hon får följa med en gång i rullstolen alla fall, hon älskar ju att vara ute och då kommer både hon och jag att få uppleva så mycket mer ,-))
   KRAM och ha en härlig Lördag,-)

   Radera
 2. Det är inte lätt att acceptera att man behöver hjälpmedel. Bara ordet rullator skrämmer de flesta för att inte tala om rullstol. Vi blir nog också lika när den stunden kommer. Hoppas hon ändrar sig så ni kan gå på tur. Vårkramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag kommer att vilja ut ,-))) så om jag inte kan gå sitter jag i rullstol, men vet att rullator vill många inte ha ,-)
   Det är säkert samma med rullstol men vi ska ut och vi ska njuta ,-))) hoppas jag ,-)
   VårKram till dig
   Primrose ,-)

   Radera
 3. Bra att du beställde rullstolen trots din mammas nej. Nu kommer den att finnas och som ett bra alternativ. även om din mamma är en "nejsäjare" så kanske hon kan acceptera rullstolen när den väl är på plats. Hoppas! Och möjlighterna för henne att komma ut blir ju så mycker större.
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon kanske ångrar sig och då finns den där, annars får den väl stå i källaren ett tag ,-)
   Jag tror hon kommer att njuta av att få se mer!
   STOR KRAM ,-)

   Radera
 4. Bra att du inte gav med dig. Din mamma kommer säkert att ångra sig när hon förstår hur bra det kommer att bli. Vi kommer säkert också att protestera när det är dags.
  Alla kommer att behöva hjälpmedel mer eller mindre när den tiden kommer.
  Ha det så fint!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så hjälpmedel är ju till för att man ska fortsätta att få ha livs kvalitè, Så hon får prova , vill hon inte efter det....då behöver hon inte, men några gånger får hon åka i den, efter det tror jag att hon vill ,-))
   STOR KRAM ,-)

   Radera