Translate

tisdag 19 juni 2018

Fågel fisk eller mittemellan?


Ja så var det idag hos mamma, vi "lekte" fågel fisk eller mittemellan ,-)

Mamma som tror att någon kommer in nattetid och själ saker hade låst garderoben och gömt nyckeln!
Nu kom hon inte ihåg var.....först hade hon lagt nyckeln i ett klädesplagg, men tänkt att där hittar dom den lätt, så hon flyttade nyckeln till ett mer säkert ställe.
Nu var bara frågan var?!
För hon ska snart till läkaren och hennes skor och annat finns i just den garderoben.
Vi letade överallt, under madrassen, i vaser som var tomma, under mattor, så särskilt högt upp behövde vi inte leta, eftersom mamma inte når så högt ,-)
Till slut hittade gubben en gammal nyckel som inte passade...men han filade ner den så den gick att öppna och låsa, men nyckeln går inte att ta ut ur låset, vilket kan nog vara bra. Hon har gömt den nyckel förr men då hittades den lätt.
NU tog det 4 timmar men då hittades nyckeln i en låda.

Mamma tyckte hon förstört hela dagen, men jag sa att det varit kul, som ett barnkalas, fågel fisk eller mittemellan ,-)))
Nu får den riktiga nyckeln ligga i en låda, den gubben fixade till som inte går att ta ur, får sitta i ,-)

Mamma får för sig att folk kommer in och tar när hon sover... det är ju inte så..antingen drömmer hon eller tror sig höra ,-)8 kommentarer:

 1. Vilken tur att gubben din är så händig så att han kunde fixa till en alternativ nyckel. Det är nog lika bra att den inte går att ta ut så hon gömmer den igen. Det är inte lätt att bli gammal och när hjärnan spökar lite.

  Kram och ha en fortsatt bra kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lugnast så att nyckel sitter där den sitter ,-)
   Gubben är duktig på det mesta ,-)
   Personalen har sagt att låset till ytterdörren inte fungerar, men det är när de öppnar med mobilen som det kan krångla, mamma tror då att vem som helst kan komma in, jag har förklarat skillnaden med det vanliga låset att det är hur bra som helst, men det tar hon inte in.
   Ha en härlig kväll du också.
   KRAM ,-)

   Radera
 2. Fint att "gubben" kunde ordna med en nyckel som nu sitter i. Säkert det bästa. Och inte är det lätt att bli gammal. Och absolut inte förstå hur en dörr kan öppnas med en mobil. För visst låter det ju lite knasigt även för oss som har och använder mobiler.
  Och detta att någon kommer in tror jag är vanligt att många gamla tror.
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma förstår att hemtjänsten kan öppna med sina mobiler ,-) Men istället så tror hon inte att det fungerar att låsa på vanligt sätt ,-) Så visst det blir för mycket att ta in när så mycket nytt tillkommer, ja nyckeln sitter där den sitter och mamma var nöjd med det när jag pratade med henne i morse ,-))
   STOR KRAM ,-)

   Radera
 3. Jobbigt när det spökar lite i hjärnan. Min mamma fick också för sig att någon stal från henne. Men så var inte fallet, sakerna hittades där hon lagt dem! Bra att gubben din kunde fixa till en nycker, hon inte kan ta ut👌
  Ha en fin dag!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma tror också att personalen tar saker.Det är nog vanligt att dom tror det, det är så många som kommer och går, en del står och tittar i hennes skåp, det gillar hon inte, hon säger då att hon ger dom "en blick"
   Nöjd att nyckel nu sitter där den sitter var hon i morse när jag talade med henne.
   Vilken härlig resa ni ska på nu ,-)))))
   Ha det så jättefint
   STOR KRAM ,-)

   Radera
 4. Så fint att du ser det positiva i saker :). Blir alltid glad av sånt, man ska ta livet så :D. Ibland får man leta :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt besök hos mig, blev själv mamma vid 20 ,-)
   Ja leka lite är kul och ta det med humor ,-)
   ,-)

   Radera