Translate

lördag 16 juni 2018

Nu tror jag väl att fan är lös


Det är mammas ord ,-)

Natten till idag var jag ju ensam när gubben var på sjukhuset, det är något jag inte gillar så jag vänder på dygnet.n Och är uppe på nätterna.
Omk 20 minuter i 1 på natten sitter jag vid datorn. Då blir allt svart!
Strömavbrott!
Det varade i 2 1/2 timme.

Jag letade mig in i skåpet i köket och fick fram en lång tändare vi har till ljus, den är ny och har en liten grej man trycker upp för den är barnsäker!
Det tog lite tid..... sen tände jag ljus, i köket och hittade en ficklampa, sen stod jag vid ljusen i en timme och lyssnade.... efter det så släppte skräcken så jag kunde gå runt , bla till toaletten ,-)

Tur att jag har hundarna!
Dom låg och sov på vår säng men kunde höra dom ,-) när jag stod i köket.

När jag berättade att det blivit strömavbrott för mamma som vet hur rädd jag är ..då sa hon " nu tror jag väl att fan är lös" ,-))

Jag har varit rädd för just strömavbrott förut när jag varit ensam, men den här gången hade jag ingen tanke på det. Men nu dagen efter känner jag att det var kanske bra att det hände, då har jag fått öva på det med ,-)
Mamma var ju alltid livrädd när jag var liten, ställde en stol framför dörren, när jag frågade varför sa hon att då hör hon om någon kommer in mitt i natten, så hon förstår ju min rädsla ,-)

Gubben var ju först inne en dag för provtagning och skulle svälja en liten kamera som skulle fotografera hjärtat.... sen fick han komma hem och jättetidigt igår morse åkte han in, han var ju jättebesviken när jag pratade med honom  när flimmern hade kommit tillbaka, och det var tal om en pacemaker.
Sen kom en annan läkare och tyckte att de provar igen med en elkonvertering för han trodde att det kunde fungera! ,-)))
Vi har ju bokat om semestern....men hade tänkt att vi börjar åka en vecka tidigare  och tar det lugnt det är ändå en månad dit, men precis just då ska en elkonvertering göras! ,-))
Så typiskt att det är precis när vi ska åka som det ska göras något, men har vi tur så blir ju gubben frisk, nu har det varit så mycket hit och dit de senaste dagarna ,-)
Så jag känner mig snurrig, väntar nu på att gubben ska komma hem!
Så allt kanske ordnar sig ändå, hoppas!


6 kommentarer:

 1. Jag är inte rädd för att vara hemma själv på natten men hade det blivit strömavbrott så hade nog mitt mod fått sig en rejäl törn. Vi har en ficklampa som man kan sätta rund huvudet och så lyser den upp när man går. Superbra när man behöver lokalisera tändstickor, ljus eller annat. När vi var ensamma hemma en kväll när pappa var i väg satte min mamma ut pappas stora trätofflor på trappan för att eventuella inkräktare skulle förstå att här bor det en stor och stark mansperson. Ärligt talat så vet jag inte om det skulle avskräckt någon. I dag hade det i alla fall varit helt verkningslöst.

  Hoppas en andra elkonvertering hjälper för jag förstår så väl både oron och besvikelsen att det inte hade avsedd effekt. Min farbror hade problem med flimmer så han fick gjort ett antal sådana genom åren och pacemaker var det aldrig tal om. Men det är naturligtvis så olika och vilka förutsättningar man har.

  Kram och ha nu en lugn och skön lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ficklampa ,-)
   Bra idè av din mamma ,-) vi bor i lägenhet annars hade det funntits stora skor och kättingar till hundkoppel!
   Tycker synd om gubben förra gången grät han när det såg bra ut till en början och sen gick tillbaka, nu otroligt besviken hade ju sett fram emot en semester som han skulle orka med, men han är nu positiv igen! ,-)
   STOR kram och fin Lördag ,-)

   Radera
  2. Då hoppas jag verkligen att det ska gå bra denna gång. Skönt att gubben din känner sig hoppfull så att inte humöret påverkas alltför mycket. Det är garanterat påfrestande nog ändå.

   Kram och ha det riktigt bra!

   Radera
 2. Visst var det olägligt med strmavbrottet just när du var ensam. Men du klarade av det hela och då blir du stärkt och vet till nästa gång. Ett bar tips är att ha en pannlampa på ett lättillgängligt ställe liksom en rejäl fikcklampa. Vi bor i lägenhet men jag är aldrig rädd eller orolig men vi är så olika. Ohc din mamma var ju räddd när hon var ensam och kanske smittade det av sig till dig.
  Hoppas och önskar att elkonverteringen lyckas och att gubben ska bli bättre. Jobbigt öfr er att ändra semestrplanerna men kanske det nu ändå kan fungera. Hoppas och håller tummarna.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag känner så att jag fixade det bra .
   Så utan strömavbrott borde jag inte vara lika rädd nästa gång ,-)
   Hoppet finns att det lyckas, annars blir det en operation om inte den lyckas då blir det pacemaker, nya besked, så gubben är hoppfull!
   Varm Kram ,-)

   Radera