Translate

fredag 29 juni 2018

Ta inte min cykel!

Det här är min cykel! Den står i ett rum i lägenheten, för det är så många cyklar som försvinner!
Många låser ju bara med ett vanligt lås! Men då är cykeln lätt att bara bära bort.
Vilket hände när gubben var ute och på väg hem. då kom två killar och bar på en cykel som var låst. Gubben ifrågasatte.... och när han ropade att de skulle stanna, slängde de cykeln och försvann!
Gubben kom hem med den och låste in den . när vi skulle sätta ut lappar om cykeln innan annonsen kommer i tidningen det gör den, men det tar ju tid så hittade vi en slängd cykel i skogen!
Den tog vi också hem och låste in!
Så nu hade vi två cyklar.
Den vi hittade i skogen ringde en kvinna på, det var hennes och hon blev jätteglad, hittelön är absolut inte något vi tar utan att cykeln kommer till sin rätta ägare det är det som är viktigt.
Nu väntar vi bar på cykel nummer 2 ska komma "hem" till sin rätte ägare.
Det är som det är stöldligor som är i farten.
Så himla trist att ta någons cykel!!
Den kvinnan som idag hittade sin cykel  på våra lappar vi satte ut, var SÅ glad för hon hade inget annat att åka med, hon verkligen behövde sin cykel!
Det gör oss så förbannade att folk bara snor!
Men lite förvånade blir vi att många tror att ett enkelt lås fungerar bra, Det gör det inte! Hur lätt som helst att bara bära bort!
Gör det svårt för cykeltjuven, förvara cykeln ordentligt låst! Med flera lås , så ingen kan bara ta den.
Eller inlåst i ett rum, eller som jag, inne i lägenheten!

2 kommentarer:

 1. Bedrövligt att filk inte kan sklja på ditt och mitt. Både här hemma och i Spanien har vi flera lås och vi låser hop cyklarna och sätter fast den i en stolpe eller annat. Här hemma har vi ett kåst cykelrum och även porten till vårt hus är låst och sen är cyklarna låsta och hitintills har det fungerat. Så fint att din gubbe sa till cykeltjuvarna och att ni ockås tagit hem cyklar och satt upp lappar så att ägarna fått dem tillbaka. Förstår att ägarna var glada. Bra gjort!
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bäst att låsa ordentligt!
   Att bära bort går fort!
   Nu är båda cyklarna hämtade av rätta ägare, kul ,-)
   Det är så dåligt att vissa bara snor åt sig det dom vill ha! De här cyklarna var få fia en så gott som ny, den andra väldigt fin den också.
   STOR KRAM ,-)

   Radera