Translate

lördag 13 oktober 2018

En bortsprungen hund förstör min dag
Vi åkte en bit bort, där finns  många pansarvärnsblock från kriget  den stora hunden älskar att hoppa upp på dom, härlig skånesand, en av de härliga sommardagar. en mindre skog, mysigt att gå och njuta, njuta hade jag tänkt mig, parkerade innan den stora parkeringsplatsen, vi gick igenom till den andra sidan, jag fotade och tog med mig fina tallgrenar som jag hittade i sanden.
Vi hade väl varit där i omk 10 min så hörde jag en röst som ropade , ser en man komma med ett koppel i handen, hunden syntes inte till... när han kom närmare frågade jag om han letade efter en hund....jovisst var det så!
Vilken ras undrade jag......vet inte men den är jättestor han måttade som om det vore en grand danois  i höjden men en blandras var,  Han såg bara efter hunden, så vilka raser det visste han inte. Den var svart utom lite vitt nere vid tassarna.
Går den bra ihop med andra hundar ville jag veta eftersom vi hade våra två hundar med oss.
Då gör han en min som inte bådar gott.......neeeej tyvärr inte säger han och ser så beklagande ut.
Där tappade jag lusten helt för att vara kvar kan jag säga.
Han gick vidare, jag blev jätteorolig, vi går till bilen säger jag till gubben. Att möta en stor lös hund som inte gillar andra hundar... i en mindre skog helt ensamma....den härliga dagen byttes till en mardröm för mig. Den stora svarta hunden kunde lika gärna ha varit en panter hade knappast blivit mindre rädd. Gubben ville gå genom skogen där vi kommit från.......det var den snabbaste vägen till bilen, det vägrade jag. tänk om den plötsligt dök upp bakom ett av pansarvärnsblocken. Så det blev som jag ville ,-) Vi gick upp mot badet sen runt på vägen till bilen, Där hade vi chans att få hjälp om den kom tänkte jag. Vi såg inte till den som tur var. Jag är  inte rädd för hundar annars. Vi har en liten hund  och en mellanstor  som var kopplade och att då möta en jättestor som inte gillar andra hundar lät inte som en bra idè!
 Så vi åkte till ett fikaställe  och njöt där istället ,-) och åt glass med hundarna.


15 kommentarer:

 1. Så obehagligt men skönt att det inte blev något möte. Hoppas dock att den bortsprungna hunden kom tillrätta.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har blivit överfallna av en annan hund med två hundar och det är svårt att få bort hundarna, för det går så fort. Ja är säker på att hunden kom tillrätta ,-) vi kollade i området dagen efter och vi hörde inget om en förlorad hund ,-)

   Radera
 2. Fy, jag har stor respekt för okända hundar!
  Ja, sånt kan förstöra ens dag.
  Kram och ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var mest orolig för den minsta hunden, ett hugg sen kan det vara slut, om den varit snäll mot andra hundar hade det inte gjort något. Hoppas du får en fin Söndag ,-)
   SvaraRadera

   Radera
 3. Var mest orolig för den minsta hunden, ett hugg sen kan det vara slut, om den varit snäll mot andra hundar hade det inte gjort något. Hoppas du får en fin Söndag ,-)

  SvaraRadera
 4. Förstår er helt och hållet. En stor främmande hund som är lös och inte är direkt vänligt sinnad. Jag är inte vanligtvis rädd för hundar men jag blev i Thailand för några år sedan på stranden överfallen av en vildhund och jag flydde ut i vattnet. Hunden kom efter en bit men sen gav den upp. Jag var verkligen jätterädd och ville i fortsättningen inte gå ensam längs stranden. Vet att hunden sedan avlivades och att den hade rabies. Andra hade blivit bitna av den. Så jag hade tur.
  Fint att ni sedan kunde åka och fika i lugn och ro.
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. båda kommentarerna kom fram ,-)
   Så otäckt, förstår att du blev rädd riktigt läskigt att veta efteråt att den hade rabies! FY!
   Stor KRAM ,-)

   Radera
 5. Testar. Tror min kommentar försvann...
  Skönt att ni tog er tillbaka till bilen och slapp möta en stor bortsprungen hund. Låter trevligare med fika och glass.
  Stor kram

  SvaraRadera
 6. Obehagligt att möta en lös hund som man inte känner. Kan ju inte veta vad det är för någon hund, vänlig eller folkilsk...
  Tur att det gick väl för er!
  Kram Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja den här gillade inte andra hundar och då kändes det osäkert ,-)
   KRAM ,-)

   Radera
 7. Det lät läbbigt. Tur det inte blev en date med den främmande hunden. Bättre med fikastund. Kul att du fått ordning på din blogg igen.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt att bloggen funkar ,-)) Du kommer ju med en tävling snart ,-)
   Skönt att slippa möta en hundilsken hund när vi hade två hundar, glassen var god ,-)
   KRAM ,-)

   Radera
 8. Vilken tur att det inte blev något möte med den lösspringande hunden. Konstigt att hundens husse inte vet vilken ras hans hund har😯
  Ha en fin dag !
  Kramiszr❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte hundens husse det var en som såg efter hunden den dagen ,-) Ja glad att vi slapp se den, annars är jag gärna ute o hjälper till och letar efter bortsprungna hundar, men inte gärna den här.
   KRAM ,-)

   Radera
 9. Mycket bättre med en god glass än en hundilsken hund.
  Måndagskram Bosse

  SvaraRadera