Translate

onsdag 20 mars 2019

Funderar på semestern



Ja det är frågan …..vi vet bara att vi tänker åka iväg ett visst datum.....vara borta i 2 månader.
Det låter mycket....men det är vad vi ska unna oss.
Hade tänkt England, inte för att hälsa på någon utan för att åka runt och njuta bara vi och hundarna.
Nu har ju Storbritannien lämnat EU....eller håller på!
Utan avtal ses England som ett tredje land, så OBS ni som tänker åka till England (Storbritannien) med hund!
Hunden måste vara rabiesvaccinerad som vanligt men ett BLODPROV måste tas (inom 30 dagar efter vaccinationen)  alltså inom 30 dagar efter vaccination!!
Så det är bevisat att hunden har tillräckligt många antikroppar! Vilket tar ca 5 veckor att fixa från rabiesvaccinationen!
Problemet blir att när man ska lämna England så släpps man inte in i något EU land!  tex Frankrike Holland Belgien.
Vi har vaccinerat våra tre....det tog inte på vår nya, så vi snabbt gav en till rabiesvaccin vilket är helt OK att göra, så det blir att vänta i 5 veckor till.
Får UK tillstånd att skjuta upp utträdet till den 30 juni, då gäller de vanliga reglerna....bara rabiesvaccin inte blodprov. Så då kommer vi in och ut ändå...även om det sista blodprovet skulle visa negativt!
Mycket med det här .
Nu tänker vi resa runt i Europa också, men vet inte riktigt var, vi vill kunna cykla med hundarna, valpen i en kärra det är väl det önskemålet vi har ,-))
Det är inte UK som bestämt de här nya reglerna utan EU.
Lite eller mycket märkligt att vi inte kan åka från ett rabiesfritt land till ett annat rabiesfritt land som vi kunde förr. Men vi kan resa runt i Europa!






Bad kommer det att bli....den stora hunden älskar att simma och dyka ,-)) Även den äldsta gillar att bada, jag däremot är en riktig badkruka ,-)))



7 kommentarer:

  1. Det där ställer ju onekligen till det så det är tur att ni är så väl insatta som ni är! Så otroligt härligt det låter att vara på resande fot i två månader. Här blir det Krakow i fyra dagar för längre tid än så var det svårt att hundvakt och pensionat det gick ju bort.

    Kram och lycka till med planeringen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi satt och läste lite på nätet och upptäckte då att reglerna hade ändrats! Annars hade vi haft problem ,-))
      Krakow låter härligt...vi brukar inte vara borta så här länge, men vi tänkte att i år är vi det. Vi har aldrig möjlighet till hundpassning, men ibland passar vi dotterns fam hundar ,-)) när de har semester
      KRAM ,-)

      Radera
  2. Visst blir det knepigt för res med hundra till och från England och även osäkert som det ser ut nu när det blir ett utträde. Men ni är så pålästa att ni klarar det här med allt som krävs. Kanske kombinerar ni England och Frankrike. Spännande och roligt att planera. Ser fram emot att få höra mer och två månader låter skönt.
    kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tar vaccin nr två på den nya då blir det inga problem ,-) Annars får vi hitta andra platser . Frankrike har vi inte varit så mycket i bara i Paris och runt där, Frankrike är jättefint ,-)
      Ha det gott
      KRAM ,-)
      Fast vi vill ju gärna till Englad ,-))

      Radera
  3. Så underbart det låter med två månaders semester. Förstår att ni har husbil eller husvagn. Nästan tvunget med tre hundar.
    England, där finns det mycket att se och uppleva. Tänk att åka runt och stanna där det passar och upptäcka nya saker.
    Jag visste inte om dessa nya regler, men det är bra att ni kollar upp och läser på så det inte blir några överraskningar.
    Ha det fint och sköt om dig. Varm kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja husvagn.
      Gubben är ju från England och vi har inte varit där på många år.
      Det kostar ju lite att ta sig dit när vi måste köra genom Europa så då stannar vi borta lite längre, då blir det inte så dyrt, tänkte vi.
      Det är ju resan som är dyrast. Vi kommer ju inte att ha råd att resa så mycket nu längre.
      Sköt om dig och ha det jättefint
      STOR KRAM ,-)

      Radera
  4. Allting blir genast mycket jobbigare när sådant här sker. Bra att du är ute i tid så allt hinner fixas. Låter skönt med lång semesterresa när allt är fixat.
    Ha en fin dag!
    Kramisar❤❤❤

    SvaraRadera