Translate

onsdag 20 maj 2020

Jag funderade mycket på hur det skulle bli att


rasta hundarna på vår långa semester i Europa. Hundarna sover som stockar i bilen och hörs inte av alls. Men med så många mil måste de kunna springa fritt. På säkra ställen dessutom.
det var det enda bekymmer jag hade. Men det var det sista jag behövt oroa mig för skulle det visa sig ,-)
Det är svårare att hitta ställen i Sverige där hundar tillåts springa av sig och leka. Rastgårdar finns ju med de är små   så det skulle aldrig fungera på den resan. Inte när vi åker 750 mil.

Campingplatserna i England hade ofta stora ytor som tillhörde någon bonde som hundägare kunde använda.. Så snällt!
Stränderna i Nederländerna, Belgien och England där var det tillåtet att släppa hundarna fria, det fanns ibland ett litet område där de som badade fick vara, sen var den kilometer ofta mil långa stranden tillåtet att vandra på med lösa hundar. Så det var rena drömmen ,-)

Ofta är människor mer tillåtande med hundar  utomlands än i Sverige.
För några år sedan satt vi utanför en restaurang i Belgien med våra tre hundar.. ( tre andra än de vi har nu) det började småregna lite, men som vana hundägare vi är satt vi kvar, då kommer en kypare ut från restaurangen och frågar varför vi sitter ute..vi var välkomna in. Nu var vi nästan klara så vi tackade, men satt kvar. När vi gick förbi restaurangen tittade vi lite, vi såg bord med vita dukar och jättefint var det.  En stor hund låg vid ett matbord.
Nu vet jag ju att det finns de som är allergiska mot hundar, så självklart kan ju inte hundar få komma med överallt!
Dotter o svärson  var till Öland med två små hundar och två barn har de. Campingplatsen hade en restaurang med stor tomt.  De valde ett bord långt bort och hade de två små hundarna utanför ett litet staket vid sidan av deras bort, Men hundarna var utanför.....nej det gick inte, de måste lämna restaurangen, de hade inte hunnit beställa. Så i Sverige är de alldeles för strikta,
I England  är hundarna vana att träffas lösa,  så det blir ingen stor sak...en del bara går förbi, andra leker lite innan de går vidare. Den sociala kontakten med lösa hundar blir så naturlig. Inget skällande i koppel som de ofta blir här. plus att det är rent, inget skräp, och inget hundbajs! Det plockar ägarna upp! Nu kan man ju undra hur de kan plocka upp hundbajs när det inte fungerar så bra i Sverige, de har dryga böter men jag undrar om det skulle hjälpa här!

Här kommer några bilder från de länder vi var förra året, blandat! Så här bra  hade våra killar ,-))Några av alla bilder ,-)


16 kommentarer:

 1. Det går jättebra att ta med sig hunden på restaurang även här stan. Enda kravet där vi varit är att hunden skall ligga vid bordet. Det finns även caféer där det finns katter att gosa med.Mysigt när det finns ytor för hundarna att springa på! Vi har tur, för det finns det här i stan.
  Ha en fin dag!
  Kram❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bra när de tänker även på hundar! ,-))
   KRAM ,-)

   Radera
 2. Det är klart att hundarna måste få rastas och springa av sig. Särskilt på en lång resa också. Men det är olika regler eller regellöst.
  Sköter man sin hund väl, så är det ett rent nöje. Trist med de som inte fostrar den och inte sköter om nerskräpningen.
  Vackra naturbilder!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hemma tycker jag det skräpas ner, men på stränder sköter sig hundägare även i Sverige tycker jag. Andra bryr sig inte och man blir chockad hur vissa skräpar ner! KRAM ,-)

   Radera
 3. Jag tycker det är trevligt när hundar välkomnas men båda alternativen måste så klart finnas. Jag tror dock att man i Sverige är ovanligt strikta med det.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är otroligt strikta vilket är synd, badstränder i Skåne där tycker jag hundägare sköter sig. Men det gör långt ifrån alla andra.
   Fin Onsdag önskar jag dig!
   KRAM ,-)

   Radera
  2. Vi har en hundstrand här i Skanör vilket jag tycker är en förmån men tyvärr slarvar många med reglerna. Sorgligt men sant...

   Kram

   Radera
  3. Den har vi varit på, men när vi var där var det så många utan hund där så det var nästan fullt.
   Men fint vatten, vi badar i Falsterbo istället efter 20:00
   KRAM ,-)

   Radera
 4. Så skönt att det fungerat så bra att resa med hundarna och härligt med platser längs långa stränder där de fritt kan röra sig. I Spanien ser vi ofta hundar med på restauranger men de ligger vid bordet. Vi går ofta här på Söder på en restaurang som heter Lokes och där är hundar varmt välkomna in. Men de måste ligga vid ägarnas bord och var tysta. Fungerar hur bra som helst- Räknade för ett tag sedan till 8 hundar i olika storlekar.
  Och vad gäller allergier så är man ju oftast inte det om man inte tar i hunden. Och är man allergisk kan man inte gå på Lokes utan får välja annat ställe.
  Jättefina bilder på era hundar och när de springer fritt på stränderna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att det finns ställen att gå in och äta om man vill med hund.
   Jag är nöjd bara det finns platser de kan springa fritt ,-))
   KRAM ,-)

   Radera
 5. 750 mil!!! Svårt att greppa hur långt det egentligen är...men vad fint att ni hittade rastplatser för hundarna, de måste ju få springa av sig.
  Vilken spännande resa att minnas, särskilt det här året när man inte bör resa någonstans.

  Må gott och ha en fin långhelg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du haft en fin långhelg ,-)
   Tittar nu på foton från semester, nu när vi inte ens kan njuta av Skåne den här sommaren. Vi lever om vår semester från förra året ,-))
   KRAM ,-)

   Radera
 6. Fina foton. Det är härligt att minnas tillbaka från tidigare semestrar.
  Det är inte lätt att samsas på den lilla ytan jorden. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att tänka tillbaka o uppleva allt igen är kul ,-)
   Inte lätt att samsas,-) Men mer plats till hundägare tycker jag!
   Kram ,-)

   Radera
 7. Du och dina hundar kan få en hel strand för mig. :) Men jag har träffat på många hundägare som borde ta mindre plats på cykel/gångvägar. Flexbanden gynnar inte mig som kommer med cykel. Inte heller känner jag mig bekväm med att komma på en mysig skogsstig och mötas av en främmande stor skällande hund och inte en någon synlig matte/husse. De flesta sköter sig. Tyvärr finns det medmänniskor som varken ska ha hund eller barn. Usch. Vad jag låter negativ. Nu ska sätta på en bra skiva och trolla upp mungiporna så de når hårfästet. :)
  Måndagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart ska man kunna gå på en stig eller överallt utan att mötas av en lös hund, det tycker jag med.
   Flexbanden gillar jag inte av en annan orsak, om hunden springer fram till ens egen hund kan det bli en strypsnara! Och självklart om man cyklar kan det vara livsfarligt, sen finns det cyklister som plöjer fram i rasande fart och har man tur hinner man kasta sig undan....nej nu åker mina mungipor ner får trolla upp dom som du gjorde ,-)) Det finns många sorters människor! ,-)
   Tisdagskram ,-)

   Radera