Translate

torsdag 22 oktober 2020

Match, tårtbak,

 



Förrgår blev det lite jäktigt, men det var vårt eget fel, först skulle vi till min Mamma som bor några mil norrut, efter det besöket, hem , äta fort, och sen iväg några mil söderut, för att se näst yngsta barnbarnet på 8 år spela en match utomhus i spöregn. Min gamla jacka klarade sig fint, frös inte och hade byltat på mig så mycket för nu tänkte jag bara njuta. 2 timmar var vi ute. Jättekul var det,-)  Sen hem i mörker och spöregn, vi kom hem sent för vi tog en "omväg" i ett villakvarter en bit bort ,-)))  lätt att köra fel, vi är inte vana att vara där.  Matcher förläggs ju gärna längre bort ,-)

Igår hämtade vi 8 åringen och hans lilla syster 6 år, de minsta av våra barnbarn från årskurs 2 och nollan. Nu hade vi lovat att hjälpa dom baka en överrasknings tårta , så de kunde bjuda sin mamma o pappa när de kom hem från jobbet.

Ett önskemål från 8 åringen, han kom på det förra veckan, men lite sent. Men nu hann vi. Det tar ju lite tid att baka tårtbotten. Så dom mätte upp allt som behövdes, vispade  och hällde i. Så himla kul. Nu har dom en sån där krånglig spis o ugn. Men till slut fick vi ordning på det ,-)

Tårtan blev så fin, med mosade frysta bär, marsankräm, grädde och strössel ,-)

Otur att jag glömde mobilen hemma, jag som fotar allt. Hade gärna velat ha foton på barnen när de mätte, rörde , vispade och dekorerade tårtan, med lite hjälp att hitta det som skulle till. Och hur mycket som behövdes.



8 kommentarer:

  1. Vilken härlig stund med barnbarnen och så kul att göra en överraskningstårta. I går bakade jag chokladmuffins med lilla S och det var också uppskattat.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul ,-)
      Ja chokladmuffins är gott, Lilla S såg nöjd ut på bilden ,-)
      En fin torsdag hoppas jag du får med kalas och allt ,-)
      Kram!

      Radera
  2. Det är så mysigt att baka tillsammans med barnbarnen. Hoppas att tårtan smakade bra. Det är spännande att följa barnbarnen som idrottar. De blir så lyckligare när de ser någon som står vid kanten och hejar.
    Ha en fin dag!
    Kram ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul att baka och när det var de som ville göra det ,-)
      Tårtan blev jättegod, har precis smakat, mamman kom hem senare igår , och vi ville ju inte börja på den ,-)
      Jättekul att titta på, det är ju lite olika idrotter med olika barnbarn och hästridning för någon .
      Ha en fin dag du med,-)
      KRAM!
      Önskar dig också en fin dag

      Radera
  3. Så roligt att baka med barnbarnen. Och så viktigt att de lär sig om bakning och matlagning. Låter iallafall som en riktigt god tårta! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul att baka med barnbarnen ,-)
      tårtan blev jättegod! ,-) Vi åt varsin bit idag. För mamman i familjen "vår dotter" kom hem senare, vi lämnade när deras pappa kom. Och vi ville ju inte hugga in på tårtan innan mamman fick se hur fin den var ,-))
      KRAM!

      Radera
  4. Full fart! Och trevligt att spendera tid med barnbarnen både på fotboll och att baka tårta. Kan tänka mig att den blev lyckad.Så roligt ni måtte ha haft.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jättekul, både match och tårtbak, tiden flyger och snart är de stora ,-) Bäst att passa på!
      KRAM ,-)

      Radera