Translate

torsdag 24 februari 2022

Inte helt givet att mamma skulle komma ,-)

 Det var bara någon dag innan vi fyllde som vi bestämde att mamma ska med! .  Hon har haft covid -19, vaccinerad tre gånger. Alla i familjen i rätt åldersgrupp är vaccinerade. Alla utom mamma, mannen och jag själv har nyligen haft omikron. Sen  har hon hemtjänst hemma, flera olika, som kan smitta henne. Precis som de gjorde 2020 med covid-19.

Eftersom alla  i familjen utom vi har  haft omikron, vi tre hade covid-19,  då bestämde vi, vi tar med mamma.  Hon har haft synbortfall, allt blev svart. Läkaren sa att om det händer igen så blir hon troligtvis blind. Hon hör dåligt. Hon har också förlorat gnistan att leva. Hon vill inte längre. Men nu hos oss lever hon upp. Vi pratar om allt, vi skrattar jättemycket. Hon äter massor, hon njuter av livet. 

Vi avvägde, tänk om hon får omikron, då klarar hon troligtvis det, eftersom hon klarade covid-19. Om inte så har mamma haft en jättefin sista tid här med oss, som gjorde henne lycklig . Hon är ändå snart 101 år. Har tappat livslusten. Nu har hon fått den tillbaka.   Hon är nöjd, vi är jättenöjda. Det är långt ifrån lätt att bli så gammal. Vi har förlängt tiden här med några dagar, hon blir här 13 dagar. 

Men mamma är en kämpe så hon lever troligtvis vidare. Hon behöver nya minnen som håller henne uppe och att få känna sig levande. .


Ett minne, 2 år sen jag förlorade en otroligt fin vän, min bästa vän.

Annika.


Vi fick 22 år av vänskap, som var så betydelsefull för oss båda, aldrig ett ont ord. Vi värnade om vår vänskap. Jag saknar henne otroligt mycket. Det här ljuset tänder jag varje kväll för Annika.

Hon var 13 år yngre än mig. Så hon dog alldeles för tidigt. Bara nyss fyllda 55 år.

 Ser du månen där du är ikväll? Ta min hand så tar vi ner den. Ser du solen bakom höghusen.

Blundar du är vi tillsammans igen. Blundar jag är vi tillsammans igen.

" Thomas Stenström"




6 kommentarer:

  1. Så fint att mamma får några fina dagar hos er Nej, att bli gammal, det är ungen hit ... samtidigt som man ju gärna vill fortsätta leva

    Så vackert att tända ljuset för dun bän, varje kväll.
    I vår ålder förlorar man vänner. Man blir mera ensam
    Vackra ranunklar! Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mamma behöver det här, det gör vi med ,-) Precis man vill ju vara med, så då blir man ju äldre om man har tur. Men tiden behöver inte gå SÅ fort ,-)
      Ranunklar är otroligt fina och de håller länge.
      Ha det fint KRAM ,-)

      Radera
  2. Att bli så gammal är inte helt lätt. Jag tycker att ni fattade helt rätt beslut för självklart skulle din mamma vara med. Risken att bli smittad av hemtjänsten är mycket mycket högre än att bli smittad av familjen. Så skönt att din mamma har det gott och lever upp för det betyder mycket. Den enkla sanningen är att sällskap gör underverk!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sällskap är viktigt, så nu tar vi vara på den här tiden med mamma och njuter av den ,-) Ja hon blev ju smittad av hemtjänsten med covid-19 och smittade sen oss. Trapporna är många 46 och branta, hos henne. så det blir nog sista gången
      hos oss. Ha det fint KRAM ,-)

      Radera
  3. Så fint att din mamma kan vara hos er och lever upp igen. Hos er händer det lite och hon har ert sällskap.
    Roligt för er alla. Och sällskap viktigt och att ha roligt och kunna skratta.Din mamma verkar också så pigg och med.
    Väldigt trist med din väninna som avled. Förstår att du saknar henne.
    Och Tomas Stenströms fina text säger så mycket.
    Många tankar och en varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack.
      Precis sällskap är viktigt skratt o prat.Så det är kul att hon kunde komma. Hon hänger med när man pratar och man kan diskutera med henne, vilket är roligt ,-)
      En varm Kram till dig!

      Radera