Translate

tisdag 27 september 2022

MR, Magnetröntgen

 


Det här måste jag bara skriva om. Om du är klaustrofobisk vilket jag är , kan många vägra magnetröntgen. Jag tänkte tvinga mig, jag är så klaustrofobisk, så en jacka som fastnar i halsen och jag har full panik, en ring som sitter hårt, jag kan knappt andas, hiss...aldrig jag går upp hur många våningar som helst! Så att ligga i ett rör. Jag var så nervös!

Sen måste jag ta ledigt igen, men det här måste jag tala om hur det var.   Jag frågade om jag kunde få lugnande, svar JA!

Hade tänkt ett mörkt rum, med ett smalt rör!  ,-))))) Inget kunde ha varit mer fel! Rummet var ljust, röret mycket kortare än vad jag trott o i plast, och ljust! och större ,-) Kändes inte alls läskigt. OK jag fick ligga på magen, med lugnande medel!Men jag hade inte behövt lugnade. Men bra att det finns!. Så jag valde lugnande!

Öronproppar, musik, och en röst som ofta frågade om jag var ok! Plus en knapp i handen så jag kunde avbryta när jag ville om jag fick panik! Sen hördes dån och höga ljud ibland, men det var helt OK. Jag låg där i 20 min! Tiden gick fort!

Eftersom jag är otroligt rädd för allt trångt, jag upplevde inte det här så alls! Så alla som är rädda för magnetröntgen, ta mitt ord. Det är inte alls som man föreställer sig!  Man känner sig trygg ,-)

Så  jag vill PEPPA alla som nån gång tittar in på min sida!  Det är inte alls läskig.

För tack vare magnetröntgen är jag nu med i en ny studie.    " Minimal bröstcancer" Ett nytt sätt att bota!

Det går undan, inga långa väntetider,


💗

19 kommentarer:

 1. Vad bra! Fint att du beskriver MR som du upplevde det och att det finns hjälp att få för rädsla. Jag har gjort denna sortens röntgen några gånger, bland annat i min donationsutredning, bara positivt.
  Vad fint att du kom med i en gruppen med minimalt, låter hoppfullt 💖
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så bra att du berättar om hur det verkligen var och att det inte alls var som du trodde. Jag har precis samma klaustrofobi och åker aldrig hiss heller om det absolut inte nödvändigt som i Burj Khalifa. Jag tro många har samma oro som du hade. Själv minns jag när jag hade en form av hudcancer och läkaren sade MR. Jag kunde inte tänka klart utan blev helt kallsvettig. Nu behövdes det inte men min reaktion... Bra jobbat av dig och skönt att ha det gjort. Att vara med i en studie är ju inte fel. När man väl fått svaret så brukar behandlingarna komma igång snabbt och så var det även för mig även operation inte krävdes utan ljusbehandling räckte. Ha det nu så bra som det bara går för det här ska du fixa!

  Varm kram

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt betryggande; minimal bröstcancer. Kommer att bli bra! Och du är en erfarenhet rikare. Magnetröntgen! Stor kram! Anna-Lena

  SvaraRadera
 4. Så skönt att MR röntgen gick bra. Jag har öfrstått att man nu på många platser har nyare och modernare varianter så att det inte alls är så trångt. (Har flera gånger testat de smala varianterna men även de nyare)
  Jag har inte den oro och känsla inför trånga utrymmen som du har så bra att du bad om lugnande och att du kände dig trygg. Har alltid känt mig trygg och då och då somnat i röret.
  Men det bästa var att du gjort undersökningen och att man konstarerat minimal bröstcancer. Och att du snabbt får hjälp- Så skönt.
  Har funderat så hur det var. Nu vet jag. Önskar dig det bästa med behandlingen
  Varm kram

  SvaraRadera
 5. Oj! Jag har inte besökt din sida sedan vi höll på med Ordselfisarna. Men råkade göra det idag och ser att du fått bröstcancer,
  Om det är någon tröst så kan jag bara säga att man fixar det bättre än man tror och prognosen är god när det upptäcks i tid.
  Jag fick genom en vanlig mammografi veta att jag fått bröstcancer 2015.
  Efter operation (tog bort ett bröst) och strålning, så blev jag friskförklarade ca ett år senare.
  Lycka till med dina behandlingar, vad det än blir!
  Kram/Kicki

  SvaraRadera
 6. Så bra du skriver om detta, har gjort MR flera ggr o gillar inte heller att ligga i röret men det är precis som du skriver....man är fri o trygg o kan när som helst avbryta. Kramar!!! Watson

  SvaraRadera
 7. Bra och viktigt inlägg. Vad duktig du var. Hoppas behandlingen kommer igång snabbt och du blir helt bra.
  Kram, från en utan bröst. Eller bröst har jag väl?

  SvaraRadera
 8. Nu har det gått ett par veckor. Hoppas du har fått god hjälp och känner dig trygg i allt. Så trygg det går att vara. Bamsekram, Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar ännu, får svar i morgon! TACK! Varm Kram!

   Radera
 9. Jag har tänkt på dig och undrat hur du har det. Ha det så bra som det går <3

  Kram

  SvaraRadera