Translate

tisdag 27 februari 2024

Grejsimojs

 Hörde ordet  grejsimojs i ett tävlingsprogram  på TV.

Hade glömt bort det ordet, men det är kul när ord man använt förr dyker upp . Det har hänt flera gånger nu den senaste tiden, kul.


Mamma sitter visserligen uppe, men glad var hon inte, hon var riktigt arg på mig och mannen, slog undan handen, bet ihop och ville inte titta på oss.

Hon vill inte äta, dricker dåligt,  efter 1 1/2 timme lät hon mig massera axlar ryggen, men glad var hon inte. 

Tulpanbukett blev det till slut, en gul, gillar när det blir stor blommor.

Här har den vissnat men provade ett nytt knep , en droppe diskmedel som man rörde om, ja lite bättre höll  de, men så stor skillnad var det inte.

Ha en fin dag!

KRAM 💟

6 kommentarer:

  1. Så vacker den vissnande tulpanen är - rena konstverket!

    Jag känner så väl igen det beteendet från min svärmors sista tid i livet. Hon markerade tydligt att hon inte tyckte om att någon rörde vid henne och ville vara ifred. Kunde bli riktigt arg. Bara att acceptera. Nu hade hon Alzheimers så och det har inte din mamma så jämföra helt kan man inte. Hoppas att hon är på bättre humör vid nästa besök.

    Kram och god tisdagseftermiddag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tulpanen är vacker trots att den har vissnat ,-)
      Ja hoppas hon är piggare, men när hon tycker vi dröjer för länge med besök trots två gånger i veckan, visar hon en sån sida, det har hon alltid gjort ,-)
      Massage brukar pigga upp ,-) men inte nu.
      En fin tisdag till dig med.
      KRAM ,-)

      Radera
  2. Grejsimojs är ett bra ord. Vad jobbigt att din mamma inte var på humör när ni var och hälsade på. Hoppas att det blir ett gladare besök vid nästa tillfälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det, hon har det väldigt jobbigt nu, så hon orkar inte med allt.
      Det ordet som jag hörde mycket för så länge sen, är det många som säger idag, blev förvånad ,-) Ett barnbarn som är 12, hans kompis säger det ,-))
      Ha det fint! ,-)

      Radera
  3. Grejsimojs. Ett ord som jag sagt många gånger och aldrig skrivit ner och har glömt bort. Jag gillar ord, av olika slag, gärna gamla från förr.
    Trist med din mamma men det hör kanske till åldern. Vi vill så gärna och väl, men får tänka att det är tidens gång.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kul med ord som helt plötsligt dyker upp från förr ,-)) Man blir glad. Mamma äter och mår bra nu, men tröttare, ringde sköterskan idag ,-)
      Ha det fint KRAM ,-)

      Radera