Translate

onsdag 2 maj 2018

Mat och gubbens idè för att mamma ska kunna höra oss! ,-)))Vi tog med mat till mamma igår första Maj, mamma blev jätteglad, gott tyckte hon det var, samma rätt som på bilden, men vi kunde inte fota hos mamma för kameran och mobilen låg kvar hemma.
Det här att vi tar med mat har piggat upp mamma hon tycker det är så mysigt.
Hon verkar gladare än på länge ,-))
Maten =  Bandpasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar, vitlöksbröd och öl ,-)

Mamma hör ju sämre och sämre, jag kan stå framför henne och prata, hon hör väldigt dåligt, men några hjälpmedel är det INTE tal om, hon är världens envisaste! HON VÄGRAR!
 Men när jag talar med henne i telefonen så hör hon rätt bra, då kom gubben på ett genidrag.... vi köper Walkie - talkies!
Få se om det fungerar ,-)))
Då kan vi försöka prata normalt om mamma inte hör tar hon upp sin och jag min walkie-talkie ,-)

Kanon idè av min gubbe...för min röst hinner bli ganska så ansträngd efter 5 timmar med mamma ,-)

Idag hade hon börjat läsa en bok vilket är kanon, hon älskar ju att läsa men har vägrat i över 6 månader, men nu låg en bok framme....läser du den här boken?......Ja den har jag börjat med säger mamma ,-)


Vi har ju alltid besökt mamma men hon brukar äta mat med hemtjänsten där, men kul att ta med maten ,-)

5 kommentarer:

 1. Vilken bra idé gubben kom på👌 Jag tror att din mamma uppskattar att ni tar med mat och äter tillsammans med henne. Tidigare var det hemtjänst som värmde maten ni ställde i kylen. Låter toppen att din mamma blivit piggare och att hon läser igen, beundransvärt i den åldern.
  Ha det så fint!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att den goda maten var uppskattad av din mamma. Hemtjänsten i all ära men jag minns tyvärr hur det som mamma serverades såg ut.

  Min svärmor hör väldigt dåligt men till slut gick hon med på att skaffa hörapparater. Problemet är bara att hon aldrig använder dem så numera är det väldigt svårt att föra en kommunikation med henne.

  Varm kram och ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att din mamma uppskattar era besök och lite extra god mat som ni tar med är säkert bättre än den hon får i vanliga fall. Ohc med ert sällskap blir dte ju trevligare att äta. Så roligt att din mamma är piggare och nu visar det när ni kommer.
  Perfekt idé av din man med "Walkie talkien". Och roligt att en bok låg framme.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ett riktigt positivt inlägg! Det gäller att vara påhittig.
  Varm kram 💚

  SvaraRadera
 5. Bra påhittig idé, blir jobbigt att prata högt så länge. Maten såg verkligen god ut, hemlagat är alltid bäst, nästan i alla fall.
  Kram kram

  SvaraRadera