Translate

måndag 6 april 2020

Hunden ligger på rygg i blålera!

Det var för flera år sedan , min man och jag skulle till Häringe Slott över natten. Ett slott jag kan rekommendera ,-) Där får man ta med sina hundar, även inne i slottet.,-)
Det var ju därför vi valde just Häringe Slott Västerhaninge.

Det såg verkligen inbjudande ut. Väldigt vackert. Så vi kollade hur vårt rum såg ut, sen gick vi ner i parken, hundarna skulle rastas.

Vi släppte hundarna lösa, de sprang runt och skötte sig bra som de brukar.

En stor granhäck fanns och helt plötsligt var ena hunden bakom den! Vi ropade, men ingen hund kom, då snabbade vi oss dit, den synen som mötte oss var......ja skulle vi inte sova över på Häringe Slott så skulle det kunnat varit charmigt ,-))) för i ett stort dike bakom granhäcken fanns blålera!
Där låg vår hund på rygg och rullade runt! Han njöt,-)

Han kom klafsande......nu var problemet hur skulle vi få honom ren!?   Hade vi varit hemma hade det ju inte varit några problem alls. Vi fick honom in i vårt rum på andra våningen..som han var.... nersmetad, tack och lov var det en stentrappa! Vi hade inga andra alternativ!
In i duschen. Vi skrubbade och skrubbade......jag torkade i porten..och hela trappan upp, så att inte ett enda spår syntes. Sen fick vi rengöra hela duschen!  Hunden var nu nöjd, ren och belåten låg han och tittade på när vi spolade och torkade, blålera överallt.

Sen kunde vi njuta....och fint var det.

Väl värt ett besök med övernattning.


Stora jättefina statyer fanns i parken!Otroligt vackert ,-)

Poolen var ju inbjudande för en vattenhund. Men där hade vi stenkoll! ,-)) Nu fick det räcka med lerbadet.10 kommentarer:

 1. Vilken höjdarvistelse för en fyrbent för vem tackar nej till ett sådant gyttjebad :D

  Kram och god måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det tillfället tackade han ju inte nej till ,-)))
   KRAM och ha en fin Måndag du med!,-)

   Radera
 2. Det är jättefint på Häringe Slott. Klart det var mysigt med ett gyttjebad. Anses ju vara bra för kroppen😍 Tur det var stentrappor, lättare att städa av. Poolen hade ju varit ett bra alternativ till duschen. Den renar sig själv👌
  Ha en fin dag!
  Kram❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättefint där ,-))
   Jo poolen skulle han gillat! ,-)
   Det var ju hur pinsamt som helst, tur att det var stentrappor! Så typiskt att det skulle hända, nog har han varit smutsig men aldrig så ,-)))
   Ha en fin dag du med KRAM ,-)

   Radera
 3. Haha... Vilket jobb! Får kolla slottet. Antar att katter inte går tas ned. Förresten, så tror jag att de hellre stannar hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobb, ja ,-)) Blåleran flög omkring när han duschades, blålera överallt! Pinsamt var det.
   För han skakade sig dessutom ,-)) Inte den bästa och roligaste starten, vi övernattar sällan borta ! Tror katter går bra ,-))
   Kul när man får ta med djur,-)
   KRAM ,-)

   Radera
 4. Vilken historia och det roligast av allt, den är sann.
  Det var säkert inte så muntert för er just då, men efteråt, faktiskt rätt så härligt att tänka på vad hunden njöt och tyckte att det var ett toppenställe.
  Fina bilder också.
  Ha det fint och var rädda om er.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju pinsamt när man kommer till ett fint ställe ,-) Men efteråt blir ju mycket som varit pinsamt kul ,-)
   Jag skriver bara om det som hänt , men ibland är det så knäppt att jag förstår om de som läser tror det är påhittat -) men allt är självupplevt ,-)
   Var rädda om er ni också!
   STOR KRAM ,-)

   Radera
 5. Vilken historia! Och den fick ju ett bra slut. Men vilket slit. Och hunden hade säkert jätteroligt. Tack för tipset om Häringe slott. Har varit här på dagtid och ätit lunch men inte övernattat. Då har vi något vi kan göra i sommar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint ställe!
   Det blev ju inte så rogivande som vi tänkt oss till att börja med ,-))) Men sen var det bara härligt!
   KRAM ,-)

   Radera