Translate

fredag 15 maj 2020

England och Wales har jättefina campingplatser!




Jag vet inte var jag fick det ifrån, men när vi skulle campa i England  för 10 år sen för första gången trodde jag att vi knappt skulle hitta en campingplats. Finns det campingplatser i England frågade jag min man?

Jag tänkte mig något riktigt enkelt, högt gräs, dåliga toaletter...………..skräpigt, ensamt.
Men SÅ fel jag hade!!
 Jättefina campingplatser, rent snyggt, bra toaletter och så fina duschar! ,-)
Mycket finare än vad vi har i Sverige! Jag blev glatt överraskad ,-))
Vet inte vad jag fått det där om dåliga campingplaster från.

Sen är det många som tältar, stora tält!
Fina husvagnar, vilket beror på att husvagnarna är mycket billigare i England, vi köpte vår senaste den vi har nu i England, Ok dörren är på fel sida men vad gör det ,-)) Den är så fin.



Det var ett problem för 5 år sedan, man fick bara ha två hundar...vi som alltid reste med tre.
Så många campingplatser nekade oss och vi fick leta vidare. Men nu förra året när vi igen kom med tre hundar, hade de ändrat och ingen sa något om tre hundar! ,-)

Min man har för sig att campingen började i England . Många åkte ut och campade när de var lediga från jobbet vanliga helger och långhelger.  Så ägarna till campingplatser var måna om att det skulle finnas bra toaletter och bra duschar.




Många som campar tar med sig stora eldfat  eldhinkar som de eldar i. Så stora får man inte använda i Sverige.. Men det ser mysigt ut. Vilket väder som helst sitter de utanför sina stora tält.



Många som tältar! ,-) Tälten blåser de upp med elpumpar, kul att se på ,-)

Här är vi i Brighton på det här fotot, pilen.....där är vi ,-) på den här bilden, de andra bilderna är tagna på andra platser i England och Wales

10 kommentarer:

  1. Det är härligt med camping! Husvagn eller husbil är nog bättre än tält när det gäller det mesta. Bra kök, dusch, toa och bar sängplatser. I sommar kommer ni inte långt på 2 timmar som nu gäller för sommaren. Mysiga bilder!
    Ha en fin dag!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tält är mysigt, vi har tältat mycket med barnen när de var små , men husvagn föredrar vi nu ,-))
      Är ju en rullande sommarstuga.
      I sommar blir det mest dagsutflykter. Någon mindre tur för övernattning bara för att vi vill sova i husvagnen men omk 10 mil bort.
      Eller mindre ,-)
      Ha en fin dag du med
      KRAM ,-)

      Radera
  2. Vi har campat i Europa men inte i England så jag hade ingen uppfattning om standarden på campingplatserna. Helt allmänt kan den variera en hel det ute i Europa i alla fall.

    Härligt att ni var nöjda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att campa men har ju sett alla härliga semesterbilder där ni varit, och dit tar man sig inte med husvagn. Europa där är det olika, vissa campingplatser är bra andra sämre som du skriver. Men i England har vi aldrig hittat en dålig campingplats vi har åkt runt i 6 år på olika ställen ,-)
      KRAM ,-)

      Radera
  3. Vad roligt att få se och veta mer om när ni varit ute och campat. Jag har varit på campingturer i USA för länge sedan och då korsat landet med en "camper" en sorts volkwagnsbuss men som påminner om husbil.I yngre åldrar tältade vi lite i Europa men så mycket campande har det inte blivit. Jo, vintervecka i husvagn som vi hyrde i Sälen.
    Wales har jag ännu inte besökt och helle rinte rest runt så mycket i England.
    Ser fram emot att få veta mer.
    Fint att de nu accepterade era tre hundar. Och campingplatserna ser verkligen fina ut.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj att korsa USA i volkwagnsbuss måste varit spännande,-))
      Det var ju en stor grej!
      Du har varit modig ,-))
      KRAM och mysig Helg ,-)

      Radera
  4. Här har du en dom inte har något till övers för camping. Har testat några gånger, men det varxalldrles gör obekvämt. Iallafall sedan msn kom upp i vuxen ålder... Vill ha en stuga, eller ännu hellre hotell med god frukost, då jag är på resande fot. Men vi är olika. Tur det! God helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är vi människor olika ,-)))
      Så är det bara, Jag gillar att knöla in mig i ett tält eller sova i vår bekväma säng i husvagnen. men många väljer hotell! Tur det annars hade det blivit trångt vad man än väljer ,-)
      God Helg! KRAM Primrose ,-)

      Radera
  5. Det låter så härligt med camping och jag skulle nog ha trott som du, beträffande campingplatserna. Men, så bra att det var över förväntan.
    Fint också att alla tre hundarna fick vara med.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Varm kram till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart att campa! ,-)
      Ja så är det när man har förutfattade meningar, så blir det precis tvärtom .-)
      Lite konstigt när man besöker ett land och blir nekad campingplats för att man har en hund för mycket, våra är väldigt tysta och duktiga. Man kan ju inte bara åka hem!?
      Så förra året var det bra.
      En trevlig Helg till dig med
      STOR KRAM ,-)

      Radera