Translate

fredag 1 maj 2020

Läsa från en bok ger annan känsla



Gratis bild lånad https://birgitmummu.vikki.fi

                                       MAJ månad har vi en födelsedag i veckan i vår familj! ,-)

                                                                 Bok eller ljudbok!

Hörde på radion i dag en man som läser med punktskrift, han tyckte det kändes bäst att läsa själv,
för att få rum för sina egna känslor.

Där håller jag med...jag gillar ju att ibland stanna upp när jag läser, få in känslan, om det är något läskigt, hinner jag själv tänka " vad händer nu" och undra lite vidare, skratta om det är roligt, ibland är det jag läst så kul så jag går tillbaka och läser om några meningar, stannar upp och ger rum för mina tankar, det är det som ger en härlig känsla med böcker.
Men med en ljudbok som kan vara jättebra på många vis, absolut!
Men där ges det inte tillfälle att få in sina egna tankar, Om det blir något uppehåll, blir det kanske inte där jag vill ha uppehåll ,-)
Jag plöjer ju inte bara igenom en bok. Jag njuter av boken! ,-)

Så känner jag, hur känner ni?

7 kommentarer:

  1. Jag håller absolut med dig! Det är bara så att mina ögon gillar inte att läsa pocket, och kanske lite jobbigt med en vanlig bok också. Behöver "åldersanpassat". Nej, för mig är ljudboken räddningen att föredra.
    Trevlig 1 maj och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevlig första Maj önskar jag dig!
      Ja ljudboken är värdefull för väldigt många!
      Och många skulle inte klara sig utan.
      Men så länge som det går väljer jag vanlig bok, kände igen mig när den blinde mannen förklarade varför han valde blindskrift ,-)
      KRAM ,-)

      Radera
  2. Jag vägrar lyssna utan vill hålla boken i min hand. Dessutom så läser jag väldigt snabbt och det fungerar inte när man lyssnar. Husse däremot tycker mycket om att lyssna men alla är vi olika.

    Kram och ha en fin 1:a maj!

    SvaraRadera
  3. Neej, ljudbok har jag inte testat. Tror inte att jag har tålamodet. Jag är kanske tvärtom mot dej, PLÖJER verkligen igenom en bok. Hoppar över ordbajserier, vill ha handling... miljökänsla... personkänsla.
    Vet dock att många föredrar att lyssna före att läsa. God helg!

    SvaraRadera
  4. Jag har altid en "vanlig bok" på gång och sedan en ljudbok. De kompletterar varandra. Ljudboken lyssnar jag på när jag lagar mat, reser, eller är ute och går. Är jag i skogen så är det fåglar och annat som gäller. Båda varianterna är bra tycker jag, men på olika sätt.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Oj, kom inte min kommentar igenom. Jag läser bara med ögon. Har inte tålamodet att läsa med öronen. Dessutom har jag inte tålamodet att läsa en massa långa miljöbeskrivningar eller annat som inte för handlingen framåt.Men många gillar ju verkligen ljudböcker...och då bär det bra för dem att det finns.

    SvaraRadera
  6. I ljudböcker kan både läsa och lyssna. Det väljer man själv. Läser man boken, lägger man in ett bokmärke och vet precis var man är. Jag lyssnar, tycker det är bra. Hastigheten kan man välja själv. Fort,mellan eller sakta läsning.
    Ha en fin dag!
    Kram❤

    SvaraRadera