Translate

torsdag 21 januari 2021

Ångest

 



Även om det var väntat att min vän skulle dö, med min bästa vän  var det  helt oväntat, så har det här kommit att ge mig en sån ångest. Jag mår inte bra.

Vaknar mitt i natten med sån ångest.  Jag visst att det skulle hända med vännen som dog nu. Men det fick mig ändå att klappa helt ihop. Jag förstår inte att två mitt i livet som jag hade så kul med, helt plötsligt inte finns mer, Visst förstår jag, för livet är ju precis så här. Men det kom som en chock ändå för mig.  Många längtar efter våren, efter något! Men jag längtar inte alls. Jag längtar inte en sekund framåt.

Sen är jag väldigt orolig för min man, efter covid har han kvar en svår hosta, och så ont i lungorna.

Han har inte besökt någon läkare. Han brukar gå till läkare och blir gärna undersökt annars.

Nu töar det, halt var det igår. En granne halkade och slog huvudet i, fy! Fick åka till sjukhus.




12 kommentarer:

  1. Klart det blev en chock för dig och kroppen säger ifrån. Ibland blir det för mycket. Och så oro för din make. Försök få honom till läkare! Själv kanske du behöver någon som hjälper dig i tankarna.
    Varm kram, Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev för mycket, jag har aldrig haft många vänner, bara några stycken nära. Jag är otroligt orolig för min man. Han mår verkligen inte bra.
      Den enda som kan hjälpa mig är nog jag själv, ska börja med att måla och göra skulpturer, har tänkt det ett tag,men får nog tvinga mig! Tack! KRAM ,-)

      Radera
  2. Att på kort tid mista två nära vänner som betytt mycket för dig är självklart tufft. Ärligt talat hade det nästan varit konstigare om du hade mått toppen och allt var som vanligt. Även om man är förberedd på att någon förmodligen inte har långt kvar i livet så kan man inte förbereda sig känslomässigt. Sorgen är en process som behöver tid.

    Blir inte din mans hosta bättre tycker jag absolut att han ska kontakta sin läkare.

    Kram och ha det så bra som det går.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev för mycket för mig, jag har aldrig haft många vänner. De fyra räckte tyckte jag. För några få nära var vad jag behövde. Jag är jätteorolig för min man, det är inte normalt det han har, om det inte är som han säger, något som hänger kvar efter covid! Jag får väl "tvinga " honom till en läkare.
      TACK! KRAM ,-)

      Radera
  3. Åh, så jag känner för dej.
    Har väl också en del tankar om liv och död. Försöker skaka av mig dem, men mår bättre om man inte tänker för mycket.
    Halka är lätt gjort. Jag är glad över gå-stavarna då. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har satt igång en massa tankar hos mig. Precis om man kan släppa tankar om döden så mår man ju bättre. Får börja måla och göra skulpturer, fast jag inte har lust, men får tvinga mig. TACK!
      Gå stavar kan nog vara bra, här är det halt nu! KRAM ,-)

      Radera
  4. Jobbigt när det händer så nära inpå varandra. Det kommer att bli bättre, dina minnen med vännerna lever kvar. Förstår att du är nervös för maken. Han behöver nog en träff med dr. Kanske räcker med en bra hostmedicin på recept.
    Ha det så fint!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vännerna glömmer jag aldrig.Är så orolig för min man, han mår inte alls bra. Han har hostmedicin men inte på recept, men han har så ont i lungorna. Han som alltid brukar springa iväg till läkare.
      Ha det fint du med! KRAM ,-)

      Radera
  5. Att mista nära och kära tär och så även om man vet om det. Man kan aldrig förbereda sig för något. Känslorna styr man inte över. Att kroppen reagerar är ju sunt men tyvärr kan du inte göra så mycket. Kanske kan du måla eller skriva för att sätta ord eller bild på dina tankar.
    Förstår verkligen också att du är orolig för maken. Men kanske skulle han kontakta vårdcentralen för att ta prover och bli undersökt.
    Många tankat till dig.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min man ska ringa läkaren, han mår så dåligt vilket oroar mig mycket. Jag ska börja måla. Jag måste ju göra något för att försöka må bättre. Mina vänners död har jag svårt att ta in, min bästa vän har ju varit död snart ett år, jag har ännu svårt att förstå det, vi satt "nyss" alla 4, det känns konstigt! TACK Varm Kram till dig!

      Radera
  6. Vad ledsamt! Beklagar förlusten av de dina. Klart att det är ångestladdat och svårt att ta sig igenom. Det är sunt att sörja, bara man inte låter sorgen ta över för länge. Oroande att maken din hostar efter Covid, förstår att du oroar dig. Hoppas att han återhämtar sig så snart som möjligt. Ser i inlägget ovanför att du skriver att du ska måla och det låter som en god idé. Man brukar må bättre och komma på lösningar på problem när man målar.

    Allt gott till dig du fina bloggvän <3
    Kram Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK
      Ja nu ska jag börja måla o lite annat, min man ska kontakta läkare så får vi se vad det är.
      Ha det gott
      KRAM

      Radera