Translate

tisdag 12 januari 2021

Suger på sista karamellen

 Ja snart är julen slut för den här gången, inte riktigt än ,-) vi suger på sista karamellen. Vi var lite sena att komma igång, många har redan plockat ner allt, men vi har stjärnorna kvar i fönstret och del lilla köksgranen i köket plus lite annat, det passar så bra med snön utanför, varmt och mysigt inne. Och julen är inte slut förrän i morgon ,-) Julmusik har jag knappt lyssnat på , som är så vacker. Men såg klippet med The Kelly family  Så mysigt! ,-))

Kommer ihåg året då yngsta dottern var omk 17 år, vi hade köpt en vacker gran, vi bar ut den på balkongen och sågade av nästan alla grenar, så det var bara några grenar kvar längst upp i toppen!

En stor röd rosett satte vi fast under grenarna, dottern blev SÅ besviken så tårar rann. Vi hade gjort en gammeldags ruska! Vi satte ljus längst upp, den blev SÅ vacker för granen hade en väldigt jämn ovanligt tjock stam. det tog några dagar innan yngsta dottern tyckte om "ruskan" Det blev fint. .-)


Varför vi valde att göra en ruska var att vi hade en mycket nyfiken valp ,-)))


10 kommentarer:

  1. Har inte haft gran på flera år. Saknar lite vid jul, men inte efter jul. Skönt att slippa slänga ut.
    Julen städade ut förra veckan. I torsdags. Gott att bli av med allt som hör julen till.Nu går vi mot ljuset. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu går vi mot ljusare tider ,-)) Mysigt med Jul men vi kom igång så sent, vi köpte så fina adventsstjärnor till alla fönstren, de kommer jag att sakna mest ,-)
      KRAM!

      Radera
  2. Jag kan förstå dotterns besvikelse men med en valp i huset är det mycket som inte går säkert. Vi brukar dock ta lite snällare metoder och skärma av med kompostnär.

    Här är allt undan utom ljusslingorna utomhus men de får nog stanna januari ut tror jag.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har för några ¨år sedan börjat med ljusslingor hela året runt ,-) så mysigt sommarkvällar! Vi trodde ju att yngsta dottern skulle gilla en riktig julruska, för den blev läcker ,-)))
      KRAM!

      Radera
  3. Jag har inte plockat bort julen ännu. Tycker det är så mörkt ute, ljusen i fönstret lyser upp. Bra för valpen att grenarna var borta. De fyrbenta gillar grankulorna.
    Ha en fin kväll!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis de var kulorna vi tänkte på ,-)) Ruskan blev otroligt fin, såklart granen var ju stor o fin, men för en gångs skull tänkte vi. Nu har vi bara en liten köksgran men nu bor inga barn hemma, visst piggar ljuset från adventsstjärnor upp i mörkret ,-) KRAM!

      Radera
  4. "Ruskan" blev säkert fin men jag kan förstå att det tog lite tid för dottern att hänga med och förstå. Vi är inte direkt juliga så till nyår plockad evi bort "julen" och tog in tulpaner. någon gran har vi inte haft på 15 år. Oftast är vi inte hemma över jul så det blev ovant i år. Men ljusslingan på balkongen får vara kvar och i alla fönster har vi lampor. så de ersätter adventsljusstakarna.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ruskan blev så fin, men det blev ju en överraskning för yngsta dottern. Vi hade köpt nya adventstjärnor i år, så fina, tar bort dom just nu! Nu har vi bara en lite köksgran,ä-) vi har inte alls mycket julpynt, det blir mindre och mindre. Men ljusslingan på balkongen har vi nu året runt ,-) Lika mysigt sommartid som jul.
      KRAM ,-)

      Radera
  5. Jingle Bell så det kan när en gör en ruska :-) Mycket hänsyn att ta när har flera i familjen!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja håller med, det var nog enda gången tyvärr vi gjorde något utam allas medgivande, men ruska blev så vacker så dotterm var nöjd efter första besvikelsen! Hundarna hade nog varit nöjda med vad som helst ,-)))
      KRAM på dig! ,-)

      Radera