Translate

onsdag 16 mars 2022

Mamma ville inte åka hem, det kändes i hjärtat , smart sätt att ta sig upp!!!

 



När det kom till att åka hem, ville mamma inte alls, hon har varit hos oss  i 23 dagar, och vi hade beställt en trappklättrare till hennes lägenhet som ligger på tredje våningen, hon brukar gå upp själv, men efter covid skulle hon aldrig klarat det, Det här var kanon.  Annars hade hon fått stanna lite till om vi inte beställt, men samtidigt måste hon ju hem någon gång. Hon har ätit så bra men dagen hon skulle hem, vägrade hon äta lunchen. Hon skulle inte åka! Jag trivs här sa mamma bestämt. Det är ju jättebra att hon trivs hos oss. Och jag som nu har fått jättefin kontakt med mamma, blir ju förstås blödig och tyckte så synd om henne.  Hos oss behöver hon hjälp med mycket, men hemma hos sig klarar hon av mycket själv. 

En tulpanbukett som var fantastisk köpte vi med 5 dagars garanti,  den tiden har passerat och den håller så fint.

Jag älskar ju att fota blommor, helst tulpaner ,-)








ha det fint 💗

12 kommentarer:

  1. Jodå, jag läste allt svaret på frågan här inne hos dig, men orkade inte svara igen
    Vad roligt att din mamma trivdes hos er och bra kontakt🤗🙏
    Jag älskar också tulpaner och att fota dem, även som vissna.
    Varm kram🌷🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar också att fota vissna tulpaner, ,-))Ja det gick jättefint med mamma här trots att vi var sjuka med hög feber, hoppas hon kan komma tillbaka ,-)
      VARM KRAM till dig! ,-)

      Radera
  2. Fina tulpaner! Gillar blandade färger! Du kanske målar av dem också?
    Blir rörd långt in i hjärtat av din mammas uttalande. Hon kanske kan komma tillbaka om ett tag igen? Ha det fint!
    Kram !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blandade färger på tulpaner är så fint, nu kan jag ju inte låta bli att fota ,-)) Dom här var bra, står länge. Jag blev rörd och mådde dåligt när mamma åkte, det kändes i hjärtat ,-)
      Ja hoppas hon kan komma igen ,-) Ha det fint du med. KRAM ,-)

      Radera
  3. Det var ett gott betyg till er att din mamma ville stanna och att ni har fått så bra kontakt. Självklart är det så att sällskap piggar upp en hel del.

    Min mamma bodde i en fastighet utan hiss och trappklättrare fick anlitas. Hon tyckte det var mycket obehagligt och jag kunde förstå henne. Det har hänt många olyckor i samband med att trappklättrare använts och även dödsolyckor. Min mamma valde att flytta till ett hus med hiss för att kunna ta sig ut och in lättare. Vill absolut inte skrämma upp er men jag tycker man ska vara medveten om det. Sedan är det ju så att har man inget alternativ så har man inte.

    Kram och god onsdagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ett bra betyg ,-)) Det är klart att få äta tillsammans och prata spelar stor roll, sånt är viktigt. Min mamma sa först att hon kunde gå och rullstolen kunde åka ,-) Men när hon kom upp så var hon så nöjd, nu har jag varit med om det här också, var det första hon sa ,-) Han som hjälpte henne upp var otroligt bra, han hade gjort det här i 6 år, och var väldigt lugn och trygg, och berättade att de som jobbade med trappklättrare måste var utbildade, men kan tänka mig att olyckor även med tragisk utgång händer. Fy ja.
      God onsdagskväll önskar jag dig.
      KRAM ,-)

      Radera
  4. Jag kan förstå din mamma och så fint att hon kunnat vara hos er i så många dagar. Men det är ju knepigt för er också. Fint att du och din mamma fått så mycket bättre kontakt.
    Knepigt för din mamma att bo utan hiss men fint med den här hjälpen för henne att ta sig upp.
    Och att flytta henne nu till ett hus med hiss vore knepigt. Hon trivs ju där hon bor.
    Visst är tulpaner vackra! Och du har verkligen tagit fina bilder.
    Ha det så bra ni kan.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja att det alltid finns någon nära, att kunna äta tillsammans betyder mycket. Jag tyckte så synd om henne, men hon var här , så nu har vi haft henne här i 4 olika omgångar och rätt länge.
      Ja det är synd att hon inte har hiss, hon vägrar flytta, hon har bott där i 73 år, flera år innan jag föddes. Hade det inte varit för trappklättraren hade hon fått stannat kvar, hon hade aldrig orkat upp.
      Tack, fina tulpaner den här gången ,-) jag älskar att fota, blir lite väl många tulpanbilder.
      Ha det jättefint KRAM ,-)

      Radera
  5. Vackra tulpaner och vackert betyg du/ni fick. Vilken tur hon inte sa första dagen att hon ville hem. Jobbigt för dig när det närmade sig dagen. Samtidigt har du gjort en fantastisk stor insats och det är naturligtvis både roligt och krävande ibland. Vad bra att han var en veteran med den uppgiften.
    Kram, Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tulpaner vi köpte nu var otroligt vackra ,-) de första vi köpte vissnade vid knopp.
      Ja det var ju tur hon trivdes från dag 1 ,-))
      Hon har varit här två gånger om året några år nu i omkring 3 veckor.
      Han var kanonbra som kom med trappklättraren, det betyder jättemycket, mamma hör dåligt så hon hörde inget, men vi tyckte han lät väldigt omtänksam och säker på sin sak! ,-) Jag är så blödig så det känns alltid hemsk när mamma ska hem, för hon vill aldrig åka tillbaka.
      Ha en härlig Helg! KRAM ,-)

      Radera
  6. Så mysigt att ni har fått så fin kontakt nu. Tur det finns trappklättrare för alla som saknar hiss. Bra betyg att mamma din vill stanna kvar. Hon kände trygghet👍
    Ha en fin kväll!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mycket roligare att vara tillsammans, hemma är hon ju ensam och får vänta på hemtjänsten, även om vi kommer några gånger i veckan. Efter covid hade hon aldrig orkat upp för alla trapporna, så trappklättraren var kanonbra, kändes tryggt och gick så smidigt ,-)
      Ja kul att vi fått bra kontakt ,-)) Ja bra betyg var det ju ,-)
      Ha det fint STOR KRAM ,-)

      Radera