Translate

fredag 12 augusti 2022

Från lycka.......till ingenting!

 


Mamma är gammal, jag vet. Men otroligt envis. Det kommer att gå bra, det gör det ju alltid, sa hon jämt.

En svår urinvägsinfektion  kom ivägen, sånt händer ju, det gick ju bra! En urinvägsinfektion av den svåra sorten är ju inte att leka med, men det ordnade sig!

En illvillig eller 4 illvilliga sköterskor på ett hem där mamma kom, var mycket värre än den den värsta urinvägsinfektion.  Det ordnar sig alltid...mammas ord.  Där kom mamma defenitivt i underläge. Vad kan en gammal människa som mamma sätta emot,...... inget! Skulle det visa sig!

Jag kan tala om att jag kokar av ilska!

Ingenstans finns en utredning att mamma skulle vara dement, vanlig åldersglömska, javisst!

Men det går ju ändå att hitta på en " långt gången i sin demens"   Och att hon inte kan få ihop mer an två ord!  Mamma som sa i parken....-Det är så mycket mer lättsamt att fika med er här ute än där innne. Som berömde parken och alla vackra gamla träd. När jag frågade om det var något hon ångrade i sitt liv, kort innan hon blev sjuk. Det var att hon skulle önskat att hon varit ute mer bland folk...mer social frågade jag då...ja det skulle jag önskat sa mamma.  Dottern som satt i två timmar och de pratade om allt möjligt. osv osv. Får en diagnos helt påhittade att hon inte kan " tala mer än ett par enstaka ord"

FAN jag är så jävla förbannad, jag måste skriva det!

Att hon blev matad och behandlad som en bebis, det visste jag inte!  Att en av skötersorna ringde en biståndshandläggare och sa just de orden, helt tagna i luften om demensen och det andra. 

När mamma kom till hemmet var hon förvirrade på grund av att hon vaknat upp på sjukhuset och en väldigt svår urinvägsinfektion.

Vår hörselförstärkare användes inte, hon hörde aldrig vad dom sa.

På grund av det har hon nu hamnat på en demensavdelning. på korttid, och för träning!

Men mamma som fortfarande matas, och det vill hon inte!!! Jag har pratat med alla jag sett....Hon var kladdig runt munnen idag, hängde i stolen..hon såg ut som hon givit upp allt hopp. Mamma som alltid till den dag hon nu blev sjuk åt så vackert, aldrig någonsin kladdat. Där är dom verkligen dementa, jag grät när jag gick ut till bilen, mamma satt och skakade, så orolig var hon !

Idag hängde hon i stolen. Naturligtvis ska jag ....vi ta hand om det här. ..Jag säger inget mer!

Jag peppar mamma så mycket jag kan. Men det var en långsam slocknad mamma jag såg idag!

Någon vecka mellan bilderna på "min" mamma!💗😡


Jag var tvungen att fråga om hon var drogad, men fick ett nej till svar! När allt tas ifrån en,  och man blir matad fast man kan äta själv bla,  blir man från "allt" till "ingenting"  Bara just så där, godtyckligt, eller illvilja!!

För att man inte hör , och ingen använder röstförstärkaren som finns där, hennes egen!

Vem svarar rätt och smart på alla frågot när man inte hör!? Jag själv hade aldrig klarat det!
13 kommentarer:

 1. Så ledsam och så tråkig läsning. Jag kan mer än väl förstå din ilska, frustration och oro. Så här får det naturligtvis inte gå till. Kraftiga urinvägsinfektioner orsakar oftast allvarlig förvirring hos äldre människor men det är inte samma sak som demens. Utredningen verkar vara gjord på amatörnivå och inte alls som den ska göras. A och O är naturligtvis att din mamma får förutsättningarna så att hon hör vad de säger. Allt annat är oacceptabelt. Husses mamma har Alzheimer och den utredningen gjordes på Minneskliniken i Malmö och den kombinerades också med en skallröntgen samt samtal med anhöriga vilket innebar Husse och hans syster. Det hela verkar helt enkelt helt absurt så ni får inte ge er här. Det låter som om din mamma helt har tappat livsviljan och gnistan när det är som det är nu. Kräv personligt möte med ansvarig läkare och kräv dessutom att det ska göras en ordentlig utredning enligt gällande riktlinjer.
  Håller tummar och tår och ge inte upp!

  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har pratat med läkare, men det finns ingenstans att hon är dement, för det är hon inte. Men sköterskor som har ringt, så dåligt, men nu har det ordnat up sig ,-) lättad!
   Många kramar till dig!

   Radera
 2. Både ryser och blir tårögd av att läsa om din mamma. Hör av dej till media. Visa bilderna. En sådan skillnad. En fin och glad mamma..
  En släckt gammal kvinna.
  Kan din barn hjälpa dej att bli hörd. För så hör gör ingen mot någon. Stor kram!//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sköterskan på nya stället sa att min mamma ska flytta, hon är inte dement, de på andra stället ska vi anmäla! För så här får det inte gå till!
   Nu har hon flyttat ,-) Så lättad STOR KRAM ,-)

   Radera
 3. Så illa berörd jag blev av att läsa detta. Min pappa fick alzheimer och som jag kämpade för honom. Men han var dement och så svårt att få in honom på ett boende.Man måste vara så stark på egen hand. Hoppas att du kan få stöd av de dina och även barnen och kalla till ett möte.
  Och finns det alltså ingen demensutredning...
  Hur kan de då veta?
  Ser ju stor skillnad på bilderna på din mamma.
  När och om du orkar bör behandlingen av din mamma anmälas till ansvariga, både politiker och inom sjukvården
  Håller tummarna hårt. Denna behandling är inte godtagbar.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska anmäla! Så här får det inte gå till! Vi har nu gjort allt, men som tur är såg sköterskan på demens avd att mamma inte var dement, men det har orsakat en massa! Varm kram!

   Radera
 4. Hej, fy vad jag blir upprörd när jag läser. Minns när mamma blev liggande på grund av ryggbesvär. Huvudet var det inget fel på. Men när hon fick urinvägsinfektion blev hon inte sig själv utan verkade dement. Så fort medecinen verkade var hon som vanligt igen. När jag märkte att hon blev konstig sa jag till personalen för då
  behövdes en ny kur. Fy för att bli gammal och illa behandlad..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skrämmande hur äldre blir behandlade! De sa aldrig något till oss! De hejade knappt. Men på demens avd såg sköterskan att mamma inte var dement, Dom gick bakvägen och vi kommer att anmäla!
   KRAM!

   Radera
 5. Nu var det ett tag sedan du skrev men jag förmodar att ni har fullt upp med allt kring din mamma. Hoppas att ni har framgång så att det kan bli som ni och din mamma önskar. Rätt boende och icke slarviga och felaktigt ställda diagnoser.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har haft fullt upp, men nu äntligen har hon hamnat rätt, men vi kommer att anmäla!
   KRAM!

   Radera
  2. Bra, självklart ska ni anmäla för så här får det inte gå till.

   Kram

   Radera
 6. Förfärlig läsning! Och detta är Sverige av idag.
  Finner inga ord, blir så ledsen när jag läser och hur ska då inte du och din mamma känna det?
  Varm kram, Gerd 💖

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja vi blev chockade, nu har mamma oss, men tänker på de som är ensamma och råkar ut för det här. Svårt att förstå att det kan gå till så här, men vi ska anmäla! Varm Kram!

   Radera