Translate

tisdag 11 juli 2023

Lind bla ,-)

 


Nu är det härligt att vandra under Linden, sagolik  doft, och så mycket humlesurr.

Midsommar firade vi med mamma.  Tyvärr dog en av dottern med familjens hundar under den helgen.

Sen har vi varit hundvakt åt den äldsta . Bara några dagar, deras hundar är vana vid att vi går ut med dom och sover över ibland. Bra för då fick den som är kvar lite annat att tänka på. Men sorgligt är det förstås.


Älskar ju färg och ljus, så det har vi på balkongen.

Mannen väntar på en åderbråcksoperation, när den blir klar, hoppas vi på sol och några dagar ute med husvagn, vart har vi inte bestämt än ,-)  det är som om all energi har försvunnit, vi brukar vara på G och kunna ta för oss, bestämma på nån minut, packa och åka!

Det är som om jag bara har mamma i huvudet......att hon ska ha det bra och få komma ut i sin rullstol, mannen har haft sånna besvär med sitt hemska åderbråck, så efter lång tid av dålig sömn, men vi får skärpa oss ,-)


Vår ena hund får simma, det älskar han!   De andra två som inte kan simma i djupt vatten får vänta. det finns farliga alger här, utom i den här sjön! Men den är djup.

Det har ju varit torrt så länge nu, fast det har öst ner. Inte mycket som blommar...så en sommarbukett att ha inne på köksbordet saknar jag lite .

Ha det gott alla, nu kommer jag på visit hos er 😀

8 kommentarer:

  1. Det är så fint med lindträden och så blommorna. Jag har flera lindar på mitt område.
    Tråkigt med hunden som dog.
    Inte lätt att skärpa sig, ni har haft mycket att stå i och komplikationer. Ta det lugnt, hoppas ändå att ni snart kommer ut en tur med husvagnen, för det är så mysigt.
    Varm kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lindträd är vackra, det finns en sort tror jag som inte doftar, men tack och lov doftar alla här ,-) Ja det är sorgligt att mista en trogen älskad hund.
      Ja nu har man blivit pappad av er alla som rest bort, man behöver få något annat att titta på.
      Ha det jättefint! KRAM ,-)

      Radera
  2. På en av gatorna där vi promenerar finns det också lind och i alla träden surrar det av humlor. Det tycker jag är glädjande för det sägs att antalet minskar.
    Så ledsamt att de har förlorat sin ena hund. Hundar blir ju som familjemedlemmar och jag vet av egen erfarenhet hur tungt det är.
    Ni har haft mycket att stå i både med sjukdom och annat men när maken din är opererad så hoppas jag att ni kommer ut en tur med husvagnen. Det är ju fint att du är så mån om din mamma men du får se till att ni inte glömmer bort er själva i det hela. Alla behöver avkoppling och semester.

    Kram och ha det riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Er semester såg ju härlig ut ,-) Så pepp fick jag av den. Hundar blir ju verkligen familjemedlemmar, en äldre hund har ju "alltid" funnits där. Det finns hur mycket humlor som helst där Linden finns, visst är det så. Så det borde planteras Lind lite här och där, sen är ju humlor så söta också o värdefulla! Jo vi får åka bort, men ppå nåt sätt har vi blivit så otroligt slöa o trötta, känner verkligen inte igen mig själv! Kram till dig och ha det jättefint ,-)

      Radera
  3. Lindblommor doftar så gott. Vi har en stor lind i byn... En jättelind. Får ta mig till den och kolla om den blommar. Brukar vara mängder av blommor och mängder av ditlockade insekter.
    Sorgligt med dödsfallet!
    Så fintxatt du tar hand om din mamma! Fast nog kan du ich maken behöva komma ut några dagar också. Om ni verkligen känner så. Annars är det gott att vara hemma.
    Sköt om dej! Kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja din lind blommor nog nu och doftar himelskt ,-) Fler lindar borde planteras, bra för insekter och humlesurr sommardagar, härligt. Ja ser ju hur glad mamma blir när hon får komma ut, men att se annat, som vi brukar göra, har kommit på erfterkant, en trötthet har kommit till både mannen o mig, så här var jag aldrig förr, det gäller att bryta den bara! Inte ge efter!
      Ja det var sorgligt med barnbarnens ena hund, som bara rasade ihop midsommarafton.
      Ta hand om dig du med, och ha det jättefint! Kram ,-)

      Radera
  4. Visst är det ljuvligt med både linadr, humlesurr, fjärilar och annat som växer och dofta så fint.
    Förstår att det är många tankar som rör sig och inte minst med din mamma och make. Och en nära hundvän som dör tar också på krafterna.
    Hoppas ni snart kommer iväg på en tur och kan byta miljö och koppla av.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog det bästa med sommaren, alla härliga dofter ,-) Ja snart blir det en liten tur, till att börja med ,-) hoppas allt är bra med dig!
      Varm Kram!

      Radera