Nu har vi haft tre matkassar ,-)))
Vi har bestämt att vi ska äta dom precis efter receptet, sen kan vi ändra om och ha det som vi vill.
Jag skrev att vi äter IFD diet, inte till 100% man vi försöker så mycket vi kan. Min gubbe har ont jag vill ha energi, två flugor i en smäll!
Eftersom jag har stora sväljsvårigheter som har varit mycket värre men dom senaste åren blivit bättre efter att från det gått bakåt igen, kan matkassens mat vara krånglig. Men den är god!
det är så mycket nya smaker. så det känns som om vi äter på en restaurang, vilket vi aldrig gör, eller har gjort när det var som bäst två gånger under alla år. Så det här är bara så kul!
tänkte lägga in ett recept på en soppa från (Linas matkasse) Måste säga att det var den godaste soppa jag någonsin ätit.
Receptet kommer i slutet av bloggen.
Soppa är jag otroligt trött på egentligen, så det är lite konstigt att jag väljer det receptet ,-))))
Men ni förstår när och om ni smakar den.
Helg igen, Någon skrev att syrènknopparna börjar knoppas, och det stämmer, vissa blad har börjat bli gröna ,-)
Det var gäss vi såg på långt avstånd då jag själv var tveksam, kanske var det svanar, men någon dag efter kom dom, GÄSSEN .-))) man blir bara så himla glad! Det känns så sorgligt när dom lämnar, och sådan glädje när dom kommer tillbaka ,-)
Min "hemlis" som jag har skrivit om kommer jag att berätta om den 8:de april ,-)))
Vet inte hur många som läst om den, men gissa gärna vidare ,-)))
Soppa på svartrötter ,-) Hade aldrig smakat svartrötter förut, här tvättar jag dom ,-)
Gubbens sopptallrik ,-) Jag kunde inte blanda salladen i soppan, den var nästan för svår för mig att äta vid sidan av.
Inte tyckte jag den var så god heller.
Annars är maten från den här matkassen väldigt god ,-))
Här kommer receptet på en så god soppa ,-)
Ingredienser
Crème fraiche
Gul lök
Lättorkade tomater
Minitortilla
Rostade sojabönor
Salvia
Svartrot
tomater
Grönsaksbuljong
Mjölk
Olja
salt
Svartpeppar,
vitlöksklyftor
vitvinsvinäger
( vi hade kycklingbuljong istället för grönsaksbuljong)
Svartrotssoppa med salviapanzanella och rostade sojabönor. (från Linas matkasse)
1 Sätt ugnen på 225 gr
Finhacka 1/2 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skala 1 förpackning svartrot och skär i mindre bitar.
Fräs allt i lite olja i en rymlig kastrull, 5-6 min.
tillsätt 1 msk vitvinsvinäger, 6 dl vatten och 1 1/2 tärningar grönsaksbuljong
Låt sjuda under lock 20-25 min.
Skär 1 minitortilla i tunna remsor och skär 1 minitortilla i små tärningar. Lägg allt på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen 3 -4 min
Tärna 2 tomater, finhacka 1/2 gul lök och 1/4 kruka salvia.
Lägg allt i en skål och blanda med 1/2 burk lättorkade tomater (avrunna) och 1 krm salt
Tillsätt 3/4 dl creme fraiche och 1 dl mjölk till soppan, koka i ytterligare 2 min.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Späd eventuellt med mjölk till önskad konsistens.
Blanda ner tärnad minitortilla och 1 dl rostade sojabönor i tomatsalladen.
Servera svartrotssoppa med tortillasticks, salviapanzanella och rostade sojabönor.
/ recept Linas matkasse.
Vi kommer att ändra lite till nästa gång, men inte svartrotssoppan .-)))
Vi har fått många härliga smakupplevelser och nya maträtter, det är kul att stå och hacka , fixa maten tillsammans ,-)))
Om ni inte vill prova salladen, prova soppan!
Den 8:de April talar jag om ,-))
Jag skrev ju att vi sett gäss ,-)
Var ju inte riktigt säker, men jo det var sant, någon dag senare kom dom över på närmare håll ,-))))
Då känns det i hjärtat.
Den glädjen att se dom , höra dom, det är mer än fantastiskt!