Translate

tisdag 18 maj 2021

I en timme heter du Flora

 


Jag älskar grodor och paddor, jag tycker om alla djur ,-)

När vi ska rasta hundarna hittar vi en rätt stor padda som ligger invid staketet. Den blöder lite från vad vi tror då är foten, den lever men kan inte röra sig. Vi lägger paddan i en lite större plastbytta med gräs i. Vi ville inte lämna den kvar ensam och skadad.  Vi kallar paddan Flora. Om vi har tur kommer Flora att återhämta sig. Sån tur har vi inte. Flora somnar in efter en timme. Paddan var mer skadad än vi trodde

Så synd det var en jättefin padda.

Bild på kråkis Bror finns på bloggens framsida. På höger sida med djurambulansen.

Vi brukar ta hand om svårt skadad djur och har räddat livet på en del men några har inte klarat sig. Som kråkis Bror som vi tog hand om , vi såg en kråka som skadat vingen svårt, på en parkering den kunde bara flyga någon meter, men den kunde inte lyfta. Så vi fångade den och tog den med hem.Vi ringde och frågade vad vi skulle göra, de skickade en djurambulans. Så i en låda med mjuk mossa åkte kråkis Bror iväg, de ringde någon timme senare och sa att de hade röntgat honom men det var många brutna ben, så tyvärr han fick somna in. En vildand som höll på att dö hade i en vecka, vi fick tillstånd till det för vår bil hade blivit stulen. Men sen åkte vi in till en gård de tog hand om skadade fåglar. Och vår vildand Kalle fick vila på en fin bädd med värmelampa och fick antibiotika. Efter någon månad var han frisk och släpptes i en fågelsjö där de matas under den kalla årstiden. En igelkott som fallit ner i ett rör i marken omk 1 1/2 meter, som fick fick upp, fick kattmat och bo i en bur på balkongen, Det blev inte långvarigt ,-))) Mitt i natten levde han rövare och var hur pigg som helst, Så vi gick ut i skogen med honom! Några fler djur har det blivit under åren och nu Flora paddan.


10 kommentarer:

  1. Sådär var min yngsta i barndomen, hon skulle rädda alla djur.
    Fint av er att försöka rädda.
    Tisdagskram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det här med paddan var inte stora chanser , men ville inte lämna den liggandes.
      Tisdagskram till dig ,-)

      Radera
  2. Är man djurvän så är man men ibland är det svårt att veta vad vilda djur har för behov. Ni försökte i alla fall.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paddan hade inte stora chanser att överleva, men vi ville inte lämna den så skadad. Vi frågar ju om vi inte vet, som med vildanden, ringde vi dit och frågade hur vi skulle ta hand om den tills vi kunde lämna den hos dom som tog hand om skadade fåglar ett fantastiskt ställe. Som tyvärr inte finns mer. KRAM ,-)

      Radera
  3. Så vackert ! Och så sorgligt! Men igelkotten öde, det var en riktigt fin historia. Liksom Kalles fina behandling och tillfrisknande. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den igelkotten kom ingenstans, den var ju inte skadad, men mer chockad, fy, tur att vi hörde små ljud och tittade efter.
      Fantastiskt hur vildanden Kalle blev behandlad, vi frågade ju hur vi skulle ta hand om honom den veckan vi hade honom. Men sen otroligt vilken vård han fick på det fina fantastiska stället för fåglar, helt otroligt!
      Vi såg att det troligtvis inte skulle gå att rädda paddan men ville inte lämna den kvar. Så att den kanske skulle bli sönderhackad av en fågel eller nåt.
      KRAM! ,-)

      Radera
  4. Tråkigt med Paddan😢 Djuren är oftast mer skadade än vad som syns på dem. Är man djurvän, så vill man rädda alla djur. Ibland går det tyvärr inte.
    Ha en fin kväll!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paddan var ju mer skadad, att lämna den när den levde ville vi inte.
      Nej ibland går det inte men ibland får de ett nytt liv ,-)
      Ha en fin kväll du med! KRAM ,-)

      Radera
  5. Så fint att ni engagerar er och tar hand om skadade djur. Verkligen. Synd att Flora inte klarade sig men säkert var skadorna stora.
    I vintras bidrog vi till att rädda en svan som troligen satt fast i isen. Vi ringde viltvårdare kom och hjälpte den loss och den lever.
    Hoppas ni har det bra.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att ni räddade en svan ,-)) Fy stackars svan som annars hade frusit fast! Härligt att veta att den nu kan få fortsätta sitt liv ,-)
      Ja skadorna var nog för svåra för paddan Flora.
      Ha det fint KRAM ,-)

      Radera