Translate

fredag 28 januari 2022

Plumt eller humor, därom tvistar de lärde. Vill ha er åsikt! Men det här stör mig!

 

Ett par fina tallar framför köksfönstret ,-)

Jag njuter av det grå och vackra!

Jo, det är nåt som ligger i bakhuvudet och det stör mig.... Skämtar man så här ens?

Nu vet jag inte om det är jag som är känslig i det här fallet och det i själv verket är himla kul, nåt jag missar. Men jag vägrar se det så. Har frågat mina vuxna barn och alla tre, det var nog humor får jag till svar!

Ja vad har då hänt. Jo.....mamma har ju hemtjänst, några kommer ofta. den här tjejen kvinnan  som är några år yngre än vad jag är, kommer till min mamma varje gång hon jobbar. Är   alltså inte purung!

Hon stannar och fikar med mamma vilket vi har tyckt varit bra, det betyder mycket för mamma, så hon har blivit bjuden på lite extra ibland, som en bakelse , wienerbröd osv  det gör jag för mammas skull, för det tycker min mamma är kul,  vi har en relation som är att vi pratar lite om min mamma, vaccinationer, vi är ofta kvar när hon kommer. Sen går vi.

Hon är verkligen inte den skämtsamma typen. Utan tar allt på allvar.

Så när hon kom sist... var vi nästan klara att gå,  jag gick ut före mannen för det var trångt i hallen, innan jag gick sa jag att nu går jag, min man svarade jag kommer och satte på sig jackan, då tittar hon på min man, sen på mig och säger .... Honom ska jag nappa! jaha säger jag och går ut. Hon sa det med lite stöddig triumferande uppsyn Det var inte mer än så. Men det sitter i bakhuvudet och stör. Jag blev så paff så jag sa inget då! Mina barn säger att det var nog humoristiskt menat. Kanske det, men så plumt tycker jag, onödigt och helt fel. Jag skulle aldrig ha sagt nåt sånt, hon känner oss inte på det viset att man skämtar så, tycker jag.  Från en person som aldrig sagt något lustigt, till det här. För mig kändes det obehagligt.

Ha det jättefint!

Jo jag tog upp det med mannen som inte hade hört, han hör sällan, han tyckte det var konstigt sagt.







10 kommentarer:

  1. I detta fall kan jag inte hålla med dina barn för det där handlade inte om humor. I mina ögon var det bara en totalt stillös kommentar och en lika onödig sådan. En kommentar som man inte säger om man har normal social kompetens. Din mamma har hemtjänst vilket innebär att hon köper en tjänst. Det innebär att personalen ska ha en professionell och yrkesmässig relation till din mamma och er, inget annat.

    Själv hade jag inte kunnat vara tyst utan hade bett henne utveckla vad hon menade med det. Sedan hade jag förmodligen talat om att hon gått över en gräns med den kommentaren. Samtidigt så kan jag förstå att du blev väldigt paff. Ett tips är att ta upp det med henne nästa gång och säga att du tyckte det var en märklig kommentar och fråga henne vad hon menade. Kanske var det en komplimang att du har en omtänksam och bra man men väldigt märkligt formulerad.

    Det blev långt det här men jag retade upp mig!

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt svar, ja det är så jag tänker, mamma köper en tjänst och vi är anhöriga, då förväntar man sig vanlig hyfs, det gör att jag känner obehag efter det här. När en person visar en annan sida än den man förväntar. Sen är hon hos mamma flera gånger i veckan, jag ska ta upp det med henne om och när jag ser henne, för min man sa att nu åker vi innan hon kommer. Men är samtidigt nyfiken på vad hon svarar.
      KRAM och en god fredag till dig med!

      Radera
  2. JA du, det kan man nog ta på två sätt. Men det var absolut ingen rolig kommentar, även om hon tänkte så.
    Förstår inte riktigt vad hon kunde tänka på....låter nästan som en halv-sjuk människas kommentar.

    Tror dock inte att du behöver vara orolig. Och maken vill sannolikt inte bli nappad av den damen.

    För mej känns det som en torr kommentar från en helt humorbefriad människa.
    Gott att din mamma trivs med henne iaf.

    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej rolig kommentar var det inte, jag vet inte heller varför hon måste säga det på det sättet, hon har haft lång tid på sig att säga att han är bra med min mamma, om det nu var det hon menade, fast det tvivlar jag på. Nej är inte orolig för att mannen vill bli nappad av henne ,-) men det var så oväntat, mamma trivs med henne och det är viktigt. Men idag har jag verkligen varit arg.
      Så tack för ditt svar ,-)
      KRAM Primrose ,-)

      Radera
  3. Ingen rolig kommentar. Hände det något speciellt nät hon sa så? Gubben kanske gjode något som hon tyckte var bra. Man blir så paff att man glömmer att fråga eller svara. Jag tycker du skall glömma hennes uttalande idag och om det kommer fler, fråga vad hon menar. Jag gillar dina Tallar, ger så fin luft!
    Ha en fin kväll ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej den var inte rolig, gubben satte bara på sig sin jacka. Det var sättet hon sa det på också, överlägset och lite sliskig. Det fick mig att bli helt nollad i huvudet, blev så paff. Om det kommer fler ska jag absolut fråga. Men det gav en olustig känsla som sitter kvar, men får väl skaka av mig den. Jättefina tallar ,-)) Tall är ett av mina favoritträd, så det var ju tur.
      Ha en fin kväll du med! KRAM ,-)

      Radera
  4. Det där var ju en helt obegriplig kommentar. Från någon som ni inte känner, märkligt måste jag säga. Ville hon skoja, eller var det bara plumpt? Det senare tror jag.

    Önskar dig och din man en trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var obegripligt. Vet inte varför hon helt plötsligt slänger ur sig nåt sånt. Är man vän med någon så kan man ju skoja så. Men att hon sa så, det kändes bara olustigt.
      Önskar dig och din man en trevlig Helg ,-)

      Radera
  5. Tänkte precis som Znogge. Helt stillöst. Hon jobbade dessutom och ska hålla sig itll det. Och något humoristiskt kan jag inte alls finna i detta. Bara plumt.
    Tyvärr finner man sig ju inte så snabbt när sådant här oväntat händer och kommer ju inte på något att säga.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej menat som humor var det inte, att jag alltid ska bli så förvånad att jag inte kan svara, men jag förväntar mig inte sånna kommentarer. När jag tänker tillbaka så var det hennes uppsyn och sättet hon sa det på som totalt slog ut min tankeförmåga.
      Tack för ditt svar. KRAM ,-)

      Radera