Translate

lördag 7 maj 2022

Då vill ni ju förstås inte åka i väg alls!

 



Blev inte alls snyggt, vi var ute på sista rastningen med hundarna kl 23. Gick förbi det här blommande körsbärsträdet och det var så läckert i verkligheten ,-) Måste hem och hämta mobilen och fota, men det blev inte bra på bild ,-))) Men det kunde ha blivit ,-)))

Tänker på semestern,  vi får ta några små utflykter med husvagnen i år, i olika omgångar. Har ju min gamla mamma,  Vi skulle ju velat åka långt bort ,-))) Min man har ju stora problem med kroppen nu, efter covid, om det har något med saken att göra vet vi u inte. Det återstår att se, sen har han sin svåra ögonsjukdom, som tack och lov inte förändrats.  När man pratar med andra som inte känner oss så bra, men vet om min mamma, säger alla, då vill ni ju inte åka bort alls.  Ni måste ju stanna hemma. Vi känner ju så själva i år. Samtidigt rullar åren på, och fort går det.   Då vill ni ju förstås inte åka i väg alls, hör vi ofta.  Nu har vi haft så himla stressigt med mamma  bla. Eller snarare hemtjänsten. Ger mamma för lite mat, jo vi har talat om det, för bla hennes husläkare, som svar fick vi, lyssnar dom inte på er, så lyssnar dom inte på mig, var hennes läkares svar.  Sen drar dom ner persiennerna, det avskyr mamma, hon vill ha solljus, det är väl bara att säga till, tänker ni. Nej så lätt är det inte! De vägrar förstå,  Så i år inser vi att vi måste kolla så mamma har det bra, samtidigt blir vi ju inte yngre och vill resa lite vi också.  Samtidigt som jag är glad att mamma har fått blivit så gammal och mår bra! ,-)

Nu innan häggen slår ut 😁

Snart den vackraste tiden på året, det är mellan hägg och syren 💗





6 kommentarer:

  1. Så jobbigt ni har det med hemhjälpen, då är det ingen hjälp. Jag tycker ni skall byta bolag, finns så många bra. Då läkaren inte når fram till hemhjälpen, så har ni nog ingen framgång . Hemskt att din mamma får för lite mat. Bara det med maten räcker för att personen borde tas ur tjänst.. Hoppas din man friskar på sig snart. En lite tripp hoppas jag ni får i sommar.
    Ha en fin Dag!
    Kram❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja några dagar här och där får det bli ,-) Han har tagit prover, få se vad det visar. De andra bolagen är värre, och mamma tycker om dom , några gör rätt andra inte, knepigt! Ha det fint du med! KRAM ,-).

      Radera
  2. Ljuvligt träd! En gammal mamma är svårt att lämna många dagar. Men visst måste ni tänka på er själva...Finns ju mycket att se och uppleva i Sverige ...och då är ni ju inte alltför långt borta! Ha det gott! Kram! //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dt får bli några dagar här och där, bort måste vi, precis vi är ju i Sverige, så lätt att komma hem ,-))
      Ha det gott du med, KRAM Primrose ,-)

      Radera
  3. Visst är det en fin tid nu. Tror att tiden nu mellan hägg och syren, för mig är allra bäst.
    Trist med maken som inte är pigg. Men kanske kan ni, i den mån make orkar, ge er av på en resa. Det är ju viktigt att om man kan byta miljö.
    Kanske kan era barn bistå en del om ni åker bort. Och ni kan ju inte låta bli att åka heller. Kan ni inte byta bolag vad gäller hemtjänsten så att det kan fungera bättre för din mammas del. Bara en tanke. Kanske kan ni få till ett möte med ansvariga för hemtjänsten så att det kan bli bättre för din mamma. Hoppas.
    Tankar och en varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vågar inte byta, de andra är privata och ett är omskrivet i tidningar, så det kan bli mycket sämre. Mannen har nu tagit prover. så vi får se vad det kan vara, lite måste vi bort, det behövs verkligen. Jo barnen hjälper till om de är hemma!
      Hemtjänsten har vi pratat med, men det förändrar inte något. En varm Kram till dig! ,-) KRAM

      Radera