Translate

måndag 16 maj 2022

SELFIE nr 20

 Stafett SELFIE nummer  20

klimakteriehäxan ligger bakom temat. Selfie med ord.

Nu fortsätter vi med

STAFETT - SELFIE Vi som vill  mixtra ihop en SELFIE turas om att göra det.  OBS det är frivilligt, annars är man med och klurar ,-)

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. 

Den veckan är det Femfemman    https://femfemman.blogspot.com 


Postadress: Märsta

Ett rum:  Alltid KÖKET  (  jag stortrivs i köket, älskar det blåmönstrade golvet, mina målningar ,  när det är mörkt ute tänder vi fullt med ljus när vi äter )  

En plats i mitt hjärta:  Toarp  (  jag älskar den platsen, jag var där bara tills jag var 12, och bara två veckor om året,  men för evigt kvar i hjärtat,  om vi är i närheten på semestern åker vi förbi, tar ett foto på farmors hus,  en gång gick jag ut och fotade, då kom en granne rusande och undrade vad jag gjorde, jag stod ju kvar på vägen och fotade därifrån ,-) Jo där bodde min farmor för många år sen fick jag förklara ,-)  ) Och farmors hund ,-))

En god egenskap hos mej:  Positiv  ( jag skrattar åt mig själv,  humor, glad,  visst har jag ett djup, livet är ju inte bara bla bla bla. Men i det stora hela är jag glad, även utåt de gånger jag inte är det  )

En sämre egenskap: Vilsen   (  kan jag tycka, men det är jag inom mig, trots att jag är glad och ser det lilla i livet, har nog inte hittat mig själv riktigt , om det räknas som sämre egenskap ....? men för mig är det sämre)

Svårt att motstå: Nyheter   ( får det bli, för här blev jag alldeles tom i huvudet ,-)))   men det är det första jag gör, kollar vad som hänt, innan jag ger mig i kast med livet ,-))   ) 

Svårt att stå ut med:  Riviga människor  ( som är rent av elaka och fästingar ,-)    )

Överskattat:  Romantiska överraskningar   (OBS tror jag min man tycker ,-)))))  han har humor och har godkänt mitt svar ,-)  )  

Underskattat:  Reklam ( i Tv )  (  Jag gillar ju reklamen ,-))  jag använder den själv, gör om den lite så att den passar för tillfället just då,  plojar med den, kul!  )

Stolt över:  Målar   (  att jag skapar, unnar mig att fulmåla, jag målar som jag vill, skapar skulpturer,  är uppväxt med att allt måste vara perfekt, rätt från början.  Jag kunde aldrig  leva upp till  det.  Nu låter jag glädjen ta över och blir så himla glad själv.  )  Som den här gula pippin på bilden . Trevlig hushållssyssla:  Rogivande diskning    ( säg en liten frukost disk, inget kladd och inget som sitter fast. varmt vatten, lödder och några koppar o fat )    ,-)

Mindre trevligt hushållsgöromål:  Göra rent fönstren   ( det är det absolut tråkigaste som finns i ett hem,  det skjuter vi upp så länge det går .....snart går det inte ....... mitten av Maj ,-(  men när det är klart, går man ju bara och njuter.....  )


16 kommentarer:

 1. Det här löste du lika bra som vanligt och kul att läsa dina svar. Kök brukar vara trevliga rum och en given samlingsplats. Kanske därför öppen planlösning blivit så uppskattad.
  Ja, att du är kreativ och kan måla, det vet vi. Putsa fönster är inte roligt och vi gör det sällan. Egentligen dumt för det tar inte så lång tid när man väl är igång.

  Kram och glad måndag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ,-) Kök är mysiga. Precis, det tar inte lång tid att putsa fönster, det är peppningen som tar tid! ,-)) Vi gör det bara när det behövs ,-)
   Glad Måndag till dig också ,-) KRAM!

   Radera
 2. Vilka härliga svar! Log när jag läste dem och kände som om det var mycket av dig i dem. Glädje, humor, skapande och positiv energi.
  Fantastiskt med ditt skapande. Är så fascinerad över hur du får till allt.
  Många tankar och en varm kram

  SvaraRadera
 3. Mysiga svar på din fläta. Kök brukar vara centralpunkten. Jag är också kvick på nyheterna, är nyfiken.
  Jag har heller inte ont av att diska. Ibland lyssnar jag på en bok samtidigt.
  Fönsterputsen har jag lejt bort för några år sedan, precis som städet. Min rygg vill inte.
  Tisdagskram💖

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ide att lyssna på bok när man diskar ,,-) Vi ska tvätta våra fönster men fy så trist, men vi var hos mamma idag, vi hade beställt fönsterputsning till henne, åh va fint det blev! Tisdagskram till dig! KRAM!

   Radera
 4. städa, diska, putsa fönster och laga mat är inte särskilt roligt. kul att kunna skulptera och måla helt efter eget huvud. nyheter har ju blivit allt viktigare under de senaste åren. var ligger Toarp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej städa hör inte till det roligaste ,-)) Ja att skapa precis som man vill är glädje, inte bry sig , fulskapa är kul! ,-) Toarp ligger i Skåne.
   Ha det fint
   Primrose

   Radera
 5. Att du bodde så nära mig i Märsta var en överraskning. Trodde du bodde permanent i Torrevieja. Vet inte varför jag fick för mig det...
  Kul att se att du också är en levande diskmaskin. Här är det maken som sköter de flesta måltiderna. Passar mig utmärkt, då disken tar fem minuter, medan matlagning tar betydligt längre tid. Gillar också att diska från hand:-)
  Tvätta fönster - med Rot-avdrag är det betydligt smartare att anlita proffs. Det känns mera säker, då jag inte har lust att ramla ned från en stege/stol;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit i Torrevieja ,-) Har du bott i Märsta. Ja disken går snabbt och lätt ,-)) Vi anlitade ett städbolag till idag, då mamma fick sina fönster tvättade, så skönt ,-))) Nej ramla ner för en stege vill man inte! ,-) Och hon bor högt upp, så ramla ut ville jag inte heller ,-))
   Ha det fint
   Primrose ,-)

   Radera
 6. Hej, fönsterputs är den första tjänsten jag tänker köpa! Har bara putsat insidorna här i min bostad för fönstren är så gamla och rangliga så de inte går att öppna mellan rutorna.Humor och distans till sig själv och livet är himla bra att ha. Diska är okej men inte mer, TV-reklamen är bara irriterande, mycket! Jag är också en köks-människa, helst i ett modell större bondkök med fönster åt minst två håll. Så har jag haft det, dock inte längre. Man kan ju inte få allt, jämnt...
  Ett glatt och positivt inlägg av dig, kul att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ,-)
   Vi köpte den tjänsten igår ,-) med rutavdrag var det inte dyrt, så slapp vi putsa hennes fönster, himla skönt. Men våra tänker vi putsa. Om vi ska köpa en tjänst, blir det precis som du skriver, fönsterputs. Precis är OK ,-)) Härligt med stort bondkök! Ha det fint ,-)

   Radera
 7. Precis som du så sitter jag mestadels i köket. Där trivs jag! Du verkar verkligen vara en glad och positiv person. Och att du kanske inte riktigt funnit dig själv ännu kan ju bero på så mycket. Det kan vara svårare om man från tidig ålder känt en press på sig att allt ska vara perfekt. Men det ska det inte! Livet blir så mycket tråkigare med perfektionism! Diska kan, som du säger, vara av kopplande. Men under vissa förutsättningar. Min son lekte ubåt med trattar och dykare med olika bestick, när han var yngre och måste diska. Det tog lång tid för honom att diska! 😄 Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kök är mysiga ,-) Nej "perfekt" ogillar jag, det har jag fått nog av ,-) Det ska finnas glädje i det man gör! Men vilken klurig kille , smart sätt att göra diskandet roligt! Ha det gott du med, ,-)) (kan inte få in små smajlisar " ,-)

   Radera
 8. Alltid mysigt med levande ljus när det är mörkt utomhus. Om fästingar tycker jag heller INTE. Men det blev många tusenlappar när vi skapade oss ett skydd för ett fåtal år. Är det okej om vi skickar vår TV-reklam till dig?
  Kram Bosse Bus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skicka hit reklamen bara ,-))) Vi vaccinerar oss också mot TBE. Otäck sjukdom! Älskar ljusa sommarkvällar, för kort tid bara, men sen finns ju ljusen i mörkret som piggar upp ,-))
   Ha det fint Bosse Bus ,-))) KRAM!

   Radera