Translate

måndag 14 augusti 2023

Där hjärtat finns ,-)

 


Hur vi krånglade hit och dit om var vi skulle åka! Vi hade bestämt oss, Mariefred, där har vi varit förut, på en kort semester,-)

Precis innan vi ska åka, ändrade vi oss, det blev " där hjärtat finns" ,-) Skåne!

Då måste vi ju ha mer grejer med oss, så vi hann inte bli klara den dagen vi tänkt åka, men vad gjorde det, dagen efter planerat så rullade bilen, nästan av sig själv söderut. ,-))

Det blev en kortare semester än vi brukar ha. två veckor, det kändes alldeles för kort. Men ett av barnbarnen fyllde år, och så skulle det regna 8 dagar minst. Vi hade turen att ha både sol, värme och så regnet då.

Hundarna älskar att bada i havet, Den minsta som är äldst vadar numer ut, får en våg över sig och är nöjd med det ,-) De andra två stormar ut efter frisbee och ring. Båda älskar vatten. Vår portis var så besviken när vi kom hem, så han ylade tre dagar i sträck när han såg var vi parkerade bilen och han såg att vi var hemma. När vi kom hem och de andra två dagarna när vi varit ute med bilen. Han hämtar ju badgrejerna de ska ha när det närmar sig klockan åtta på kvällen. Så han var besviken!

Vi kom hem några timmar innan stormen Hans drog över oss. Klockan tre mitt i natten brakade det loss ordentligt. Vilket skådespel det är ändå med åska, vi drog upp för fönstren, sen låg vi i sängen och bara tittade, magiskt var det.

Åderbråcksoperationen som skulle ta två dagar att bli bra från, det bara blödde, savade, det har runnit hela tiden i snart 5 veckor. Mannen har mått så dåligt! Blött ner sängen, kläder, ringde läkaren som opererade, ingen fara tyckte han. Men när mannen fick feber, då fick han penicillin!

Trött har han varit, somnade mitt i middan. Men nu verkar det som det ska sluta snart, lite savar det bara. Men mannen har gått i kläder som det sett ut som om han kissat på sig, för det var långt upp på låret som var värst. Tvättat o tvättat.

Men vi hade en bra semester ändå, gjorde inte så mycket, men att få komma till en plats där man trivs så jättebra, det var härligt!

Hoppas ni andra har haft det jättefint! Och fortfarande har. ,-)

KRAM Primrose💗

10 kommentarer:

  1. Ja, då kan jag ju ana mig till var ni har varit och visst ska man följa sitt hjärta för då blir det bra. Förstår att hundarna har haft njutbara dagar också men vilken besvikelse att komma hem ;-) Man hinner ändå mycket på åtta dagar och ni verkar vara nöjda med er semester. Det var verkligen ett klokt beslut att köra hem innan Hans gjorde entré. Man behöver inte alltid göra så mycket utan är man på rät plats så räcker det långt.

    Så jobbigt med läkningen av makens ben men bra att han fick antibiotika. Jag har aldrig hört om någon som fått det så. Får man feber är det oftast ett tecken på en infektion. Hoppas återhämtningen går planenligt nu.

    Önskar en fortsatt fin sommar nu och kanske till och med lite bättre väder.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två veckor fick vi på den plats du bor,-) Vi kunde ha varit där 8 dagar till, men då blev det ju ännu värre, så vi åkte hem. Men Bornholm lägger jag nu på minnet, var in o kikade på nätet, ser så fint ut. Ja mannen hade det bedrövligt, fick gå upp och byta, lager på lager, men det rann bara.
      Fortsatt fin sommar önskar jag er. Nu får det bli sol ,-)
      Kram!

      Radera
    2. Bornholm är jättefint så det ska ni absolut ha i åtanke. Vi har ju väldigt nära dit så det är nästan konstigt att vi inte varit där oftare. Nu när vi åker är båten jättebillig dessutom. Enkel resa för bil och husvagn kostar bara 192 danska kronor. Nästan rena fyndet!
      Ja, nu får det bli sol igen :D

      Kram

      Radera
    3. Det var ett kanonpris! Ja dit måste vi. Har aldrig varit där. Ska bli intressant att se hur ni har det, hoppas det blir fint väder, ser för fint ut för att resan regnar bort. KRAM ,-)

      Radera
  2. Fy tusan,vilken pärs. Måste vara superjobbigt om det läcker så mycket från såren. Hopps att det fixar sig snabbt.
    Funderar på var hjärtat finns hos mej. Det är nog Halmstad ändå, där vi haft tillgång till eller ägt en gammal stuga sedan 1977. Var där igår över dagen. Blev både sol och bad. Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hjärtproblemen var inget mot det här, säger han! Äntligen har det börjat lugna ner sig! Halmstad ja där verkar ni hade SÅ fint ,-), bra att ni kan åka dit ofta. KRAM och njut på ,-)

      Radera
  3. Så fint att ni kom iväg på er semester. Och likaså at ni följde ett hjärta och tog er till Skåne. Att hundarna trivdes var ju också viktigt och ni också.
    Kämpigt med makens operation men är glad att läsa att det nu är mycket bättre. Hoppas det förblir så.
    Många tankar och en varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. det behövdes en Skåneresa, ,-) kul att se annat förstås, men nu kändes det som vi behövde åka ner ,-) Mannen har haft det bedrövligt! Nu först börjar det avta. Många tankar till dig också! Undrar hur du har det. Varm Kram

      Radera
  4. Läser om er semester. Den var ju inte helt smärtfri. Skönt ändå att ni följde hjärtat.
    Jo, man har sina hjärtan där man trivs. För mig har det nog blivit Värmland och Dalsland.
    Kämpa på! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu först börjar mannen bli bättre, så det tog sin tid. Ja vissa platser betyder mer ,-) Värmland och Dalsland är ju vackra de också ,-) Har ju följt med på dina resor ,-) Nu har jag fått upp ögat för Bornholm efter znogges inlägg ,-) Ha det jättefint och hoppas du är bra efter din svåra skada du fick! KRAM ,-)

      Radera