Translate

måndag 21 augusti 2023

Funderar

 

Idag åkte den gamla åratalälskade tekoppen fram, sitter med min vanliga frukost på balkongen och funderar.  Mannen fick en akuttid hos läkaren. Han har ju inte varit bra sen åderbråcksoperationen. Sen har det tillkommit andra saker, tex kanske ett pungbråck. Och ytterligare en annan åkomma. Han somnar ju överallt, mitt i middan, när vi pratar osv.  Han mår alltså inte bra alls. Sitter och funderar på livet i stort.Mannen somnade tidigt igår och jag drog fram alla målargrejer, men fick ingen känsla för att måla. Valde en riktigt otäck film istället. Jag brukar inte bli rädd ,-) Men jag tyckte den var så otäck så det kröp i kroppen när jag skulle kolla om balkong dörren var stängd, och då bor vi högre upp . 

Regnet har jag tröttnat på för längesen.....men en kvällsrunda vräkte regnet ner. Det var stora pölar likt små sjöar ,-) på gångbanan. I gatlampornas sken såg man hur det vräkte ner. Det var så mysigt att gå där sista kvällsrundan sent. Det kändes som en film. Hade jag haft mobilen hade jag fotat, det var effektfullt!

När jag kom in hade något smitit med in ,-)  Det gjorde mig glad. Haha det lilla roar mig än idag, och det är jag tacksam över.  Tog en bild, ett löv som ville in i värmen.


Hoppas ni andra har det bra! 

💟

12 kommentarer:

  1. Ja, nog kan man fundera, alltid. Livet blev inte alltid som man trott. Och det ska man inte heller tro. Livet tar sina egna vägar.
    Det är bekymmersamt, när ens älskade inte mår helt bra. Jag har varit med om detta. Ävensom att ett barn inte mått så bra.
    Det man kan göra är att leva i nuet. Som du, fundera över en frukostkopp på balkongen.
    Kram och många tankar till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hitta de små lyckämnen som finns ,-) Jag har haft lättare för det, för jag hr alltid peppat mig själv, men mannen, där låser det sig. Nu har han fått en remiss och han är lättade över det. Ja du har haft nära som verkligen haft det så jobbigt! Varm Kram

      Radera
  2. Men stackars maken. Låter inte ett dugg bra. Hoppas att ha får hjälp. Kanske behöver läggas in på sjukhus några dagar, för att få lite livselixir.
    Inget regn idag! Inte igår heller. Man nästan jublar.
    Visst märks det att det är sensommar. Men så är det... ganska fint på hösten också. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jösten kan vara fin. men........jag brukar tänka positivt. Jag saknar sommaren ,-) Men hoppas förstås på en solig höst! Remiss på gång till mannen, så ett steg framåt ändå. Ja när solen nu äntligen visar sig, blir man så himla glad, sol idag ,-) KRAM ,-)

      Radera
  3. Många tankar och funderingar alltså. Hoppas att det blev ett bra läkarbesök för makens del och att han får hjälp för eventuella åkommor. Sedan tycker jag i och för sig att ni har fått ert beskärda del men tyvärr är tillvaron inte alltid enkel.

    Att bli glad av det lilla kan ger det stora tänker jag!

    Önskar en fin sen kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En remiss blev det, ett steg framåt, det andra får han ta sen, man får bara ta en sak i taget. Och han har tre, så det blir tre besök. Ja nu kan det få vara lugnt, mannen är trött på det mesta, och jag försöker underlätta och pigga upp. Tänker på er och hoppas dagen blev precis så som önskad! Kram ,-)

      Radera
  4. Testar! Har läst men det fungerar dåligt att kommentera. Hoppas ni kan få hjälp av en bra läkare.Många tankar till dig och maken. Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Han har fått tid för undersökning nästa vecka ! Det känns jättebra, och vi tar ingen mer semester, för det orkar han inte, vi får njuta hemma! Hoppas det är fint med dig! Varm Kram från mig ,-)

      Radera
  5. Hoppas värkligen att mannen mår bättre. Sådär kan min gubbe också bli, och man oroar sig. Man är ju rädd om varandra och vill inget ska hända. Jadu...Ett löv kan roa. Vackert åxo när det regnar, fast nu får det vara nog med regn. Längesedan jag bloggade. Försöker vara lite aktiv igen. Som jag känner. Är mest på Instagram. @annechristine__e. Kan du hitta mig. Kram fina och ha en fin helg vännen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man blir ju orolig, nu väntas operation, men sen kommer det att se ljusare ut, skönt ,-) Lite väl mycket regn. Åska är otroligt tjusigt och mysigt när man är inomhus! ,-)) Ha det jättefint! KRAM ,-)

      Radera
  6. Å, vad tråkigt med din makes sjukdomar. Det är inget vidare när hälsan krånglar. och som anhörig oroar man ju sig en hel del. Kram till dig.
    Men dina skor blev ju superfina med löv och allt :)

    Ha det så fint ni bara kan! Kram Christina

    SvaraRadera
  7. Ja man oroar sig, mycket krångel, men snart operation och då ska det bli bra! Ja lövet piggade upp mig ,-) Magisk rengkväll, även om det regnat för mycket.
    Ha det fint du med. KRAM ,-)

    SvaraRadera