Translate

tisdag 23 januari 2024

Hur sorterar man tusentals bilder? ,-)))

 Idag ska vi till mamma, är spänd på att se om det vackra olivträdet med ledlampor är tänt ,-)  Mamma tycker så mycket om julgran o adventsstjärnan, och visst blir det mörkt när de tas bort. Så jag lovade henne som en av julklapparna skulle hon få ett träd ,-) det här var så vackert, konstgjort förstås. Men så nöjd med det. Men vill ju ha det tänt!  Har sagt till om det, men det är inte alltid det fungerar. Mycket varmare och mysigare blev det i rummet.

Inga bilder än i inlägget ,-) Nu krånglar något annat ,-)) Får inte in foton jag tar. Kan inte flytta från mobilen till hotmail.  Sen alla bilder iCloud bilder. Ja det var ju många ,-))) Hur får jag ens ordning på alla. Det rör sig ju om  tusentals flera gånger om!. Ok jag fotar för mycket. Men jag ser så mycket kul, intressant.  Den andra datorn där fanns allt i mappar, år, månader. Så jag lätt kunde hitta . Här är allt bara huller om buller verkar det som.  Finns det ingen ordning på iCloud! Nån som vet?

Annars har jag att göra ,-)))

En härlig dag hoppas jag ni får!

KRAM 💟



11 kommentarer:

  1. Visst blir det mörkt när man tar bort julstjärnor och annat så då var det väl perfekt med ett olivträd med belysning i. Hos min svärmor fungerar det så där med sådana saker så jag hoppas det är bättre hos din mamma. Annars kan det väl kanske vara en idé att sätta en timer tänker jag.

    Själv sorterar jag in bilderna månadsvis och sedan så hamnar de på onedrive också. Hur iCloud fungerar har jag dessvärre ingen susning om. Bilderna på min mobil sparas också på onedrive och hittills har det fungerat fint. Tacksam för det lilla och att Husse är en fena på tekniken ;-)

    Önskar en fortsatt fin tisdag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Timer, ja det kan vara en ide om det inte fungerar ,-)
      Brukar sortera bilder, men vet fortfarande inte vilka som räddades. Nu har jag ingen koll alls. Känner mig helt korkad.
      Mannen avskyr datorer! Utom om det är en bra film ,-)) Onedrive, tack för tips, det ska kollas upp!
      Ha det fint! KRAM ,-)

      Radera
  2. Har lite ordning i mappar. Men inte tillräckligt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fungerade förut, men nu har jag ingen koll alls!
      Då gick jag in på år och månad, men allt sånt är bota!. Ha det fint! KRAM ,-)

      Radera
  3. Du har Apple och det vet jag noll om. Det borde vara lätt, men inte min grej.
    Tror det är svårt överlag att sortera och få ordning på bilder, själv har jag gett upp.
    Men jag får in bilder i bloggen!
    Stor varm kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag vill ju ha bilder, men här är det noll koll, förut fungerade allt sånt! År, månad, hittade allt, men allt det är borta . Ha det fint! Och varm kram till dig! ,-)

      Radera
  4. Jag brukar göra en drive någon gång då och då där jag försöker rensa bland bilderna och spara i olika mappar. Men mest är det en salig röra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan ju inte ens fixa mappar nu, inget funkar, men ska nu få hjälp med mappar, får ta det som det kommer sen ,-)
      Ha det fint ,-)

      Radera
  5. Jag kör mest vidare med "vanliga datorn". Tusentals bilder. Jag trodde lite för snabbt att du höll på att lägga ett stort pussel. Hoppas du får ordning på det.
    Kram, Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fast våran kraschade, nu fungerar inget! ,-) Önskar det hade varit ett pussel på tusentals bitar istället, då hade det legat i soporna nu ,-))
      Ha det fint KRAM

      Radera
  6. Det är nog bara att bita i det sura äpplet och sortera in dom i mappar på en pc eller mac. Jag har en back upp tror den heter Mac Drive eller något... men lite krånglig, annars mailar jag bilder till min e-post och sparar ned det i mappar så man får ordning direkt. Din telefons minne blir fullt till slut och då sätter problemen igång. Har du Apple kan du köpa mer plats för 9:- i månaden. Googla får du se hur du gör innan du får problem. Lycka till och jag önskar dig en trevlig fredag :)

    SvaraRadera